„Zona de pericol“, ultimul film al lui Paul Walker, nu a impresionat. „Un thriller prost şi urât, un memento că Walker era arătos şi avea o carismă modestă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Zona de pericol/ Brick Mansions“, ultimul film al regretatului actor Paul Walker, poate fi văzut, începând de astăzi, în cinematografele din  România.

„Zona de pericol“ poartă semnătura regizorului Camille Delamarre, iar din distribuţie fac parte regretatul actor Paul Walker, care a murit într-un tragic accident auto, David Belle, RZA şi Catalina Denis.

Acţiunea peliculei, un remake al filmului de acţiune „District B13“, se petrece în Detroit, într-un prezent ditopic. Brick Mansions este un cartier format din case abandonate în care se adăpostesc cei mai periculoşi criminali. Incapabile să ţină sub control violenţele, autorităţile au ridicat un zid în jurul zonei, sub pretextul că ar proteja restul oraşului de locuitorii din Brick Mansions.

În această comunitate dură, şeful este Tremaine, baronul drogurilor, interpretat de RZA. Acesta îl reîntâlneşte pe poliţistul sub acoperire Damien Collier, interpretat de Paul Walker, şi pentru că cei doi au o istorie împreună, graniţa dintre dreptate şi răzbunare poate fi foarte uşor de trecut.

Actorii David Belle şi Paul Walker, într-o scenă din „Zona de pericol“ FOTO Pathé Films AG

image

În cele din urmă, Damien îşi găseşte un aliat în persoana lui Lino, interpretat de David Belle, care este unul dintre ultimii oameni buni din Brick Mansions. La prima întâlnire, diferenţele dintre ei sunt atât de mari, încât ideea unei alianţe pare aproape imposibilă. Dar, ceea ce-i deosebeşte îi apropie, mai ales când cei doi realizează că luptă împotriva unui duşman comun: Tremaine.

   

Cât despre reacţiile criticilor, acestea au fost împărţite, mulţi considerând că filmul nu aduce nimic în plus faţă de „District B13“. „Editat cu stângăcie şi în mare măsură lipsit de esenţă, «Zona de pericol»a irosit o distribuţie bună pe un remake inutil, mult mai puţin distractiv decât «District B13»“, este descris de site-ul Rottentomatoes.com, pe baza a 36 de recenzii.

Mai mult, Gary Goldstein, de la „Los Angeles Times“, a descris filmul drept „urât şi prost, care nu este altceva decât un memento al regretatului actor Paul Walker, care era arătos şi avea o carismă modestă“.

 Pe de altă parte, Adam Markovitz, de la „Entertainment Weekly“, crede că thrillerul este, în eseţă, „un lung şir de secvenţe îmbibate cu adrenalină, în care eroii, folosind arta gimnasticii de stradă, numită parkour, înving o mulţime de răufăcători înarmaţi prin sărituri care pur şi simplu sunt mult mai rapide decât gloanţele“.

„Iar Walker, într-unul din ultimele sale roluri, radiază aceeaşi carismă de băiat bun care a încălzit şi seria «Furios şi iute»“, a mai scris Markovitz. 

 

 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite