VIDEO Smaug, fiorosul dragon din trilogia „Hobbitul“, a ajuns la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Freeman este interpretul personajului principal, hobbitul Bilbo Baggins
Martin Freeman este interpretul personajului principal, hobbitul Bilbo Baggins

După ce a pus stăpânire pe Muntele Singuratic cu mii de ani în urmă, Smaug, dragonul din trilogia „Hobbitul“, a ajuns în Piaţa Unirii din Bucureşti, pentru a prefigura lansarea din 13 decembrie a filmului „Hobbit: The Desolation of Smaug“.

„The Hobbit: The Desolation of Smaug/Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ este a doua parte a trilogiei inspirate de lumea de legendă a lui J.R.R. Tolkien. 

Filmul poartă semnătura regizorului Peter Jackson (câştigător al premiului Oscar pentru trilogia „Stăpânul inelelor“) şi continuă povestea din prima pelicula „Hobbitul: O călătorie neaşteptată“.

În cea de-a doua parte călătoriei, hobbitul Bilbo Baggins, vrăjitorul Gandalf şi 12 gnomi, împreună cu Thorin Oakenshield, îşi continuă drumul plin de aventuri către Muntele Singuratic şi Erebor, Regatul pierdut al gnomilor, unde se întâlnesc cu Smaug, unul dintre cei mai mari dragoni din Pământul de Mijloc.

smaug hobbitul

O replică a dragonului Smaug, în Piaţa Unirii din Bucureşti 

În partea a doua trilogiei revine Orlando Bloom (în rolul elfului Legolas), iar Evangeline Lilly îşi face debutul în rolul elfei Tauriel. Însă personajul cu-adevărat aşteptat de toată lumea este fiorosul dragon Smaug (voce Benedict Cumberbatch), de la care gnomii vor să-şi recucerească regatul pierdut. Conform legendei, dragonul înaripat, având o armură de solzi groasă cât zece scuturi, colţi tăioşi ca o sabie şi suflând flăcări mistuitoare,  a devenit extrem de bogat după ce a distrus oraşul Dale şi a cucerit Muntele Singuratic, care adăpostea întreaga comoară a Regatului Gnomilor.

Ecranizarea „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ este filmată cu o tehnologie revoluţionară, în format HFR cu 64 de cadre de secundă, şi va rula pe marile ecrane în 3D şi IMAX 3D, începând cu data de 13 decembrie.

Prima parte, „Hobbitul: o călătorie neaşteptată“, care a avut premiera în decembrie 2012,  a avut încasări mondiale de peste un miliard de dolari. Ultimul film din serie, „The Hobbit: There and Back Again“, va avea premiera pe 17 decembrie 2014.

   

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite