VIDEO Filmul „The Butler“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme completează topul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „The Butler“, în care actorul Forest Whitaker întruchipează pe marele ecran un majordom care a avut şansa de a fi un martor privilegiat al vieţii de la Casa Albă, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii comunicate duminică de Exhibitor Relations.

Potrivit AFP, în filmul „The Butler“, Forest Whitaker îl interpretează pe Cecil Gaines, un majordom de culoare care, pe parcursul carierei sale îndelungate, vede succedându-se şapte preşedinţi la Casa Albă, dar a cărui muncă generează o serie de neînţelegeri şi dispute cu soţia sa, Gloria, interpretată de celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Acest film regizat de Lee Daniels a obţinut încasări de 25 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în Statele Unite şi Canada.

Comedia „Noi suntem familia Miller/ We're the Millers“, cu Jennifer Aniston, care joacă rolul unei dansatoare de striptease, o femeie cinică implicată într-un caz de contrabandă cu canabis între Mexic şi Statele Unite, s-a menţinut pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 17,7 milioane de dolari.

Filmul SF „Elysium“, regizat de cineastul sud-african Neill Blomkamp, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 13,6 milioane de dolari. Această superproducţie hollywoodiană, cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămaşi pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, şi clasa super-bogaţilor, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium.

În primul său weekend de proiecţii pe ecranele nord-americane, filmul „Kick-Ass 2“, ai cărui eroi mascaţi sunt inspiraţi din revistele de benzi desenate, a debutat pe locul al patrulea cu încasări de 13,5 milioane de dolari.

Filmul de animaţie „Avioane/ Planes“, realizat după modelul celebrei animaţii „Cars“, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al cincilea cu încasări de 13 milioane de dolari.

Filmul SF „Percy Jackson: Sea of Monsters“, cel mai recent din franciza „Percy Jackson“, a coborât tot două locuri, ajungând pe poziţia a şasea, cu încasări de 8,3 milioane de dolari. Filmul prezintă noile aventuri ale unui elev american, în realitate fiul lui Poseidon, descrise în romanele scrise de Rick Riordan.

Filmul „Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea/ Jobs“, ecranizarea biografiei cofondatorului grupului Apple, interpretat de Ashton Kutcher, a debutat pe locul al şaptelea, cu încasări de 6,7 milioane de dolari.

Filmul de acţiune cu accente comice „2 pistoale/ 2 Guns“, cu Mark Wahlberg şi Denzel Washington în rolurile principale, a coborât trei locuri şi a ajuns pe poziţia a opta, cu încasări de 5,5 milioane de dolari.

Filmul de animaţie „Ştrumpfii 2/ The Smurfs 2“ s-a situat pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,6 milioane de dolari.

Lungmetrajul SF de acţiune „Wolverine/ The Wolverine“, cu actorul australian Hugh Jackman în rolul principal, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 4,4 milioane de dolari.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite