VIDEO Bâlbe şi imagini inedite din „Războiul stelelor“ ies la iveală după 36 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Peter Cushing (Grand Moff Tarkin) şi Carrie Fisher (Prinţesa Leia) în timpul filmărilor pentru „Războiul stelelor/ Star Wars“ FOTO Daily Mail
Actorii Peter Cushing (Grand Moff Tarkin) şi Carrie Fisher (Prinţesa Leia) în timpul filmărilor pentru „Războiul stelelor/ Star Wars“ FOTO Daily Mail

O serie de momente haioase din clasicul film „Star Wars“ din 1977 au fost făcute publice pe YouTube de către utilizatorul Neil Bowyer. Acesta a postat, duminică, un filmuleţ de 2 minute şi 36 de secunde, care a fost vizualizat de peste 640.000 de persoane.

Au fost odată ca niciodată, într-o galaxie foarte îndepărtată, actorii din „Războiul Stelelor/ Star Wars“ care făceau gafe în timpul filmărilor, momente care au ieşit la iveală după 36 de ani de la lansarea primului film. 

Clipul video este alcătuit din zece secvenţe care oferă o incursiune fascinantă în culisele realizării filmului şi o mică parte a celor mai haioase momente trăite de echipa peliculei. 

Multe dintre secvenţe nu beneficiază de sunet, fiind scene comice precum cele în care vehiculul lui Luke rămâne descoperit, lăsând să se vadă roţile. Secvenţele sunt exclusiv din episodul IV, „O nouă speranţă/ A new hope“, iar anumite bucăţi au fost filmate între lunile mai şi iunie ale anului 1976. Filmul a fost lansat un an mai târziu şi în scurt timp a devenit una dintre cele mai de succes pelicule din toate timpurile. 

star wars

Actorul Mark Hammil (Luke Skywalker) întrebând cum se pronunţă cuvântul „supernova“ FOTO Daily Mail

Clipurile video care beneficiază de sunet includ o secvenţă în care Grand Moff Tarkin (Peter Cushing) şi Prinţesa Leia (Carrie Fisher) se amuză în momentul în care Cushing se încurcă în replici şi ameninţă, în glumă, că va pleca acasă.

Într-o altă secvenţă, Han Solo (Harrison Ford) îşi uită replica şi îi spune regizorului în timpul filmărilor că „poate scrie acea prostie, dar cu siguranţă nu o poate pronunţa“.

star wars

Obi-Wan 'Ben' Kenobi (Sir Alec Guinness), alături de Chewbacca (Peter Mayhew) FOTO Daily Mail

Secvenţele nu au mai apărut până acum în versiunile DVD sau Bluray ale filmului, dar fac parte din ediţia interactivă a cărţii „The Making of Star Wars“, semnată de J.W. Rinzler.

Cartea, care pretinde a fi povestea din spatele filmului, a fost relansată în format digital şi îmbunătăţită pentru a putea fi incluse clipuri video şi extrase audio descoperite de curând în arhivele Lucasfilm.

După ce a readus la viaţă seria „Star Trek“, regizorul J.J. Abrams şi-a îndreptat atenţia spre o altă franciză intergalactică. Abrams a început colaborarea cu studiourile Disney şi va semna scenariul şi regia pentru episodul VII din seria „Star Wars/Războiul Stelelor“, scrie „Time“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite