Topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harrison
Ford a deţinut această poziţie şi în 2005, dar a fost înlăturat
de pe primul loc de Samuel L. Jackson FOTO AP
Harrison Ford a deţinut această poziţie şi în 2005, dar a fost înlăturat de pe primul loc de Samuel L. Jackson FOTO AP

Harrison Ford l-a depăşit pe Samuel L. Jackson şi a revenit pe primul loc în topul actorilor de la Hollywood ale căror filme au generat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, informează site-ul revistei „New Musical Express“, citat de Mediafax.

Filmele în care a fost distribuit Harrison Ford au generat împreună încasări de peste 4,6 miliarde de dolari pe plan mondial. Încasările colosale obţinute de „Star Wars: Trezirea Forţei“, cel mai recent film din seria „Războiul stelelor“, în care Harrison Ford interpretează încă o dată rolul Han Solo, l-au ajutat pe actorul hollywoodian să revină pe prima poziţie în acest clasament.

Harrison Ford a deţinut această poziţie şi în 2005, dar a fost înlăturat de pe primul loc de Samuel L. Jackson, ajutat la rândul său să stabilească această performanţă de prezenţa sa în distribuţia celei mai recente trilogii din seria „Star Wars“. Lungmetrajul „Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith“ a fost filmul care l-a ajutat pe Samuel L. Jackson să ocupe primul loc în acest top vreme de 11 ani.

Potrivit boxofficemojo.com, cele 41 de filme care l-au inclus în distribuţiile lor pe Harrison Ford au obţinut împreună încasări de 4,699 miliarde de dolari, în timp ce filmele cu Samuel L. Jackson - 68 de titluri - au generat încasări cumulate de 4,626 miliarde de dolari. În afară de franciza „Star Wars“, Harrison Ford a interpretat roluri principale şi în alte filme şi francize foarte profitabile, precum „Indiana Jones“, „Evadatul/ The Fugitive“ şi „Air Force One“.

Tom Hanks (4,33 miliarde de dolari), Morgan Freeman (4,32 miliarde de dolari) şi Eddie Murphy (3,81 miliarde de dolari) completează Topul cinci al actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări din industria cinematografică. Cameron Diaz este actriţa cel mai bine clasată în acest top, ocupând locul al 15-lea, cu 3,03 miliarde de dolari.

Rolul pe care Samuel L. Jackson îl interpretează în cel mai recent film regizat de Quentin Tarantino, „Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight“, dar şi prezenţa sa constantă în franciza „Răzbunătorii/ The Avengers“ şi în alte filme şi serii inspirate din universul Marvel, prezente sau viitoare, ar putea să îl ajute pe actorul hollywoodian să revină pe primul loc în acest clasament, în viitorul apropiat.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite