Mirela Retegan de la „Zurli”, ambasador al Festivalului de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea

0
0
Mirela Retegan este ambasador al Festivalului KINOdiseea
Mirela Retegan este ambasador al Festivalului KINOdiseea

Festivalul Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea a numit-o drept Ambasador al acestei ediţii pe Mirela Retegan, cunoscuta creatoare a fenomenului „Zurli”, „o prietenă a tuturor copiilor, dar şi a părinţilor, care de mai bine de zece ani împleteşte educaţia cu voia bună în numeroase spectacole şi evenimente dedicate celor mici şi nu numai”.

Mirela Retegan a acceptat propunerea organizatorilor Festivalului KINOdiseea, mărturisind că se alătură acestui eveniment fără ezitare, mai ales pentru că împărtăşeşte o misiune comună: aceea de a îmbina educaţia copiilor cu distracţia. Ea va participa alături de „Gaşca Zurli” la evenimente organizate în cadrul KINOdiseea şi îi va îndemna pe cei mici să vină în sălile de cinema.

Zurli este cea mai mare companie privată de animaţie pentru copii, din România. Spectacolele sale sunt despre magia care apare când li se spune copiilor povestea potrivită sufletului lor. Creatoarea Zurli a transformat ideea de educaţie (plictisitoare, neatractivă pentru copii) într-un spectacol al imaginaţiei, pe care cei mici îl pot accesa oricând pentru a face lumea din jurul lor mai bună şi mai frumoasă. Gaşca Zurli este trupa fenomen naţional pentru copiii din România. Este cel mai mare brand pentru copii 100% românesc. Gaşca Zurli are un succes răsunător pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.

image
„Ne bucurăm foarte mult că anul acesta Mirela Retegan s-a alăturat ca Ambasador Festivalului KINOdiseea! Într-adevăr, nici că se putea o colaborare mai frumoasă, mai ales că îi urmărim activitatea şi suntem fani Zurli, iar copiii vor fi încântaţi cu siguranţă să îşi vadă prietenii din Gaşcă la film! Împreună vom putea să facem cât mai mulţi micuţi fericiţi şi asta nu poate decât să ne bucure!”, declară Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic al festivalului (foto dreapta).

Timp de opt ani, Festivalul KINOdiseea a adus în atenţia publicului cele mai noi şi apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaţionale, producţii educative, care nu intră de obicei în reţeaua de distribuţie clasică. 

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele opt ediţii precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanţi.

Anul acesta vor avea loc două competiţii de lungmetraje şi cinci competiţii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă. Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite