Luminiţa Gheorghiu, Mircea Diaconu şi Marian Râlea revin pe marile ecrane în comedia „Cuscrii“

0
0

„Cuscrii“, comedia care va debuta pe marile ecrane din România începând din 24 octombrie, spune povestea clasică a doi tineri care, înainte de a se căsători, trebuie să treacă de testul familiei. Pelicula, regizată de Radu Potcoavă, îi reuneşte pe Luminiţa Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj şi Paul Ipate.

Cunoscuţi din reclamele de telefonie mobilă în care au jucat împreună, Ioana Blaj şi Paul Ipate joacă rolurile Marianei şi al lui Ionuţ, tineri care formează un cuplu gata să se căsătorească. Cu toate acestea, până la a face marele pas, sunt nevoiţi să treacă prin coşmarul tuturor celor care au astfel de gânduri: întâlnirea dintre cuscri.          

Mircea Diaconu joacă rolul tatălui Marianei, Ştefan Vrânceanu. Fost ofiţer în Securitate, acesta vrea ca lucrurile să iasă mereu cum îşi doreşte, iar pentru asta trebuie să controleze totul. Aşadar, decide toate detaliile nunţii în numele mirilor, punându-i la curent la întâlnirea cuscrilor.

„E o plăcere pentru mine să am parte de personaje mai rele, altfel decât băieţii buni, cum a fost majoritatea. Ştefan este o tipologie contemporană, un fel de afacerist al revoluţiei“, declară Mircea Diaconu despre rolul din „Cuscrii“.

Paul Ipate şi Ioana Blaj, în rolul tinerilor pe cale să se căsătorească FOTO Facebook

image

Reputata acriţă Luminiţa Gheorghiu este Suzana Vrânceanu, soţia lui Ştefan, mândră posesoare a unei vile în Pipera şi mamă a trei fiice pe care încearcă să le controleze tot timpul. Cu toate acestea, actriţa nu a mai făcut roluri de comedie până la „Cuscrii“. „Am avut, până acum, un singur rol şi acela scurt, la Porumboiu, în «A fost sau n-a fost?». Nu ştiu de ce mi s-au dat roluri parcă prea serioase, cred că dintr-o comoditate a regizorilor, pentru că eu iubesc mult comedia“, spune actriţa.

  Mircea Diaconu şi Luminiţa Gheorghiu sunt cuscrii bogaţi, părinţii Marianei FOTO Facebook

image

Marian Râlea joacă rolul lui Ionel Ungureanu, tatăl lui Ionuţ, un om simplu care se teme de întâlnirea cu cuscrii. De dragul fiului său, acesta încearcă să facă faţă situaţiei, dar, atunci când lucrurile ies de pe făgaşul normal, se panichează şi încearcă să fugă.

Una dintre cele mai dificile secvenţe pentru actorul Marian Râlea a fost aceea în care s-a aflat în conflict deschis cu Mircea Diaconu: „Când îl ai ca partener pe Mircea Diaconu, eşti obligat să te ridici cel puţin la nivelul talentului dânsului“.

  Mircea Diaconu şi Marian Râlea, într-o scenă mai tensionată din comedia „Cuscrii” FOTO Facebook

image

În primă instanţă, cuscrii par că se înţeleg perfect. Scenele în care aceştia încep să îşi descopere pasiunile comune se încheagă printr-un umor spumos. Soacrele se retrag şi încep să discute despre telenovele, iar socrii se aşază la un pahar de ţuică.

Sticlele se golesc, iar necazurile încep să apară. Fiecare dintre cei prezenţi la masă are o viziune diferită asupra nunţii şi nimeni nu este dispus să cedeze.

Tensiunea creşte în momentul în care cei doi cuscri îşi aduc aminte că s-au întâlnit şi acum 25 de ani, în contextul revoluţiei de la ’89: unul în postura de securist şi celălalt în postura de revoluţionar. Acum, viaţa îi aduce din nou faţă în faţă, copiii lor picând la mijloc.

Radu Potcoavă a debutat în cinematografie în 2001 cu scurtmetrajul „Aceeaşi gară pentru doi”, ca scenarist şi regizor, iar în 2006 a semnat regia primului său lungmetraj, „Happy End”. Doi ani mai târziu, în 2008 a scris scenariul filmului „Dănuţ pleacă pe vapor”, pe care l-a şi regizat. „Tatăl meu e cel mai tare”, scurtmetrajul scris şi regizat, de asemenea, de Radu, a fost produs în 2012. Acesta a primit „Premiul Special al Juriului, la Sarajevo.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite