Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt vor juca pentru prima dată împreună, într-un film regizat de Tarantino, bazat pe un caz real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrii actori Leonardo DiCaprio (43 de ani) şi Brad Pitt (54 de ani) vor face echipă, pentru prima dată, în noul film al lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood“.

Acţiunea filmului este plasată în anul 1969, în perioada crimelor lui Charles Manson, iar DiCaprio va interpreta rolul unui star western dintr-un serial de televiziune, în timp ce Brad Pitt va fi cascadorul care l-a dublat pe actor în carieră, anunţă News.ro. 

Este pentru prima dată când cei doi actori vor juca împreună într-un film, care va fi lansat în 2019. 

„Amândoi se luptă să reuşească într-un Hollywood pe care nu îl mai recunosc. Dar Rick (DiCaprio) are o vecină foarte celebră... Sharon Tate“, scrie Sony Pictures într-un comunicat.

Quentin Tarantino (54 de ani) a declarat că a lucrat la scenariu timp de cinci ani şi a trăit în zona Los Angeles aproape toată viaţa, „inclusiv în 1969, când aveam 7 ani“.

„Sunt foarte emoţionat să spun povestea asta despre LA şi despre un Hollywood care nu mai există. Şi nu pot fi mai fericit cu o echipă ca Di Caprio şi Pitt“, a transmis el printr-un comunicat.

Proiectul este unul inedit pentru Tarantino, având în vedere că cineastul american a realizat, până în prezent, filme bazate pe personaje fictive.

În anii 1960, Charles Manson a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit „Manson Family“. În vara anului 1969, el le-a cerut celor mai tinere dintre admiratoarele sale să ucidă şapte persoane. Procurorii americani au spus că acele crime au fost comise în cadrul unui plan mai amplu, ce viza declanşarea unui „război rasial“ în Statele Unite.

Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski. Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane - prin înjunghiere sau împuşcare - în reşedinţa actriţei Sharon Tate.

În noaptea următoare, grupul condus de Manson a pătruns în reşedinţa soţilor Leno şi Rosemary LaBianca, patronii unui lanţ de băcănii, i-au înjunghiat mortal pe cei doi şi au folosit sângele victimelor pentru a scrie pe pereţii casei şi pe uşa frigiderului mesaje precum „Rise“ („Ridică-te“), „Death to Pigs“ („Moarte porcilor“) şi „Healter Skelter“ - un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul „Helter Skelter“ al trupei The Beatles.

După ce a fost prins, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.

Filmul va fi lansat pe 9 august 2019, la 50 de ani după ce Tate şi patru prieteni au fost înjunghiaţi sau împuşcaţi mortal. 

Leonardo Di Caprio a câştigt un premiu Oscar în 2016 pentru rolul din „The Revenant“, în timp ce Brad Pitt a fost nominalizat la Oscar pentru performanţa din „Moneyball“ şi „The Curious Case of Benjamin Button“. 

Quentin Tarantino, născut pe 27 martie 1963, a câştigat două premii Oscar, două Globuri de Aur, două premii BAFTA şi prestigiosul trofeu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes.  În noiembrie 2016, Quentin Tarantino a declarat că intenţionează să se retragă din activitate după ce va realiza cel de-al zecelea film al său

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite