Controverse în jurul unui viitor film în care Michael Jackson va fi interpretat de un actor alb

0
0

Actorul Joseph Fiennes (45 de ani) va interpreta rolul lui Michael Jackson într-un film de comedie despre o călătorie din New York în Los Angeles, pe care „regele muzicii pop“ a făcut-o alături de Marlon Brando şi Elizabeth Taylor, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie 2001, arată „Huffington Post“. Chiar şi aşa, faptul că un actor alb îl va interpreta pe Jackson a stârnit comentarii aprinse.

Există un zvon potrivit căruia Michael Jackson ar fi fost atât de hotărât să ajungă acasă în urma unui concert pe care l-ar fi susţinut în New York, încât ar fi închiriat o maşină care să îl ducă, împreună cu prietenii lui, Marlon Brando şi Elizabeth Taylor, înapoi în California, după ce toate zborurile au fost anulate în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

Potrivit lui Joseph Fiennes, rolul lui Marlon Brando va fi interpretat de Brian Cox, iar rolul actriţei Elizabeth Taylor va fi jucat de Stockard Channing.

„Este o provocare. Este o comedie, dar nu ia în derândere faptele, este o poveste, o posibilă legendă urbană“, a declarat Joseph Fiennes, în vârstă de 45 de ani. El a adăugat că pelicula prezintă relaţia frumoasă pe care Michael Jackson a avut-o cu Elizabeth Taylor şi Marlon Brando.

„Sunt o persoană albă, un tip din clasa de mijloc, din Londra. Sunt la fel de şocat ca şi voi. Jackson a avut cu siguranţă o problemă, o problemă legată de pigmentare, iar eu cred asta. Era mai aproape de culoare mea decât de culoarea sa originală“, a mai declarat actorul.

Pe Twitter, reacţiile celor care au auzit vestea nu au încetat să apară. Mai jos, o selecţie a unora dintre comentarii.

Ulterior, Joseph Fiennes a explicat pentru „The Wrap“ că producătorii l-au ales din cauza bugetului limitat care nu le permitea să plătească pentru anumite efecte speciale. „După ce m-au sunat am avut următoarea reacţie: «Staţi puţin, cineva a perceput totul greşit, sunteţi serioşi?» Bugetul era prea mic pentru plăti pentru proteze şi efecte aşa că au ales un actor pe care să îl macheze. Nu vor o personificare exactă a personajului, vor să se regăsească umorul călătoriei. Dacă cei trei chiar au călătorit, atunci poate că s-a întâmplat aşa“, a explicat el.

Joseph Fiennes, fratele actorului Ralph Fiennes, a putut fi văzut în lungmetrajele „Shakespeare îndrăgostit“, „Elizabeth“, „Enemy at the Gates“ şi în serialul de televiziune „FlashForward“.

Cântăreţul american Michael Jackson, supranumit „regele pop“, a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei supradoze de medicamente. Michael Jackson a fost introdus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame şi în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai de succes showman al tuturor timpurilor, cu 13 premii Grammy şi 13 single-uri clasate pe locul întâi în topuri. În total, albumele sale s-au vândut în peste 750 de milioane de copii. Albumul „Thriller“ a câştigat opt premii Grammy, şapte dintre acestea fiind obţinute pentru melodia care dă titlul discului.

Mai multe - Filme

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite