Femeile sunt cu 40 la sută mai predispuse la afecţiuni psihice decât bărbaţii

Femeile sunt cu 40 la sută mai predispuse la afecţiuni psihice decât bărbaţii

Femeile, spre deosebire de bărbaţi, tind să îşi internalizeze problemele FOTO Arhivă Adevărul

Studii în domeniu relevă că femeile au mai multe şanse de a dezvolta afecţiuni psihice, cum ar fi depresie, anxietate sau schizofrenie, decât bărbaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cercetătorii de la Universitatea Oxford au aflat că femeile sunt până la 75 la sută mai predispuse la tulburări de anxietate şi depresie în mod special. 

Studiile menite să dezvăluie aceste rezultate au fost făcute în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Europa, Australia şi Noua Zeelandă, informează „The Guardian“.

Analiza finală a acestor studii a implicat o comparaţie între rata de afecţiuni psihice a unuor grupuri largi de persoane, care provin din toate mediile sociale şi sunt de toate vârstele.

Cercetătorii au avut, de asemenea, grijă să ţină cont şi de aumiţi factori externi care ar putea modifica rezultatele, cum ar fi probabilitatea scăzută ca bărbaţii să apeleze la ajutor specializat în cazul unei disfuncţii psihologice.

Femeile tind să sufere mai mult din cauza unor probleme pe fond intern, cum ar fi depresia sau problemele legate de somn“, afirmă profesorul Daniel Freeman, citat de „Natural News“.

Ele îşi răsfrâng problemele asupra lor,în timp ce bărbaţii au probleme mai mult legate de mediul înconjurător, precum consumul excesiv de alcool sau probleme cu mânia“, adaugă acesta.

Pe de altă parte, unii experţi susţin că noile descoperiri nu sunt pe deplin precise. Kathryn Abel,  profesoară la Universitatea Manchester, de exemplu, declară că prevalenţa bolilor mintale este echilibrată între cele două sexe. Mai mult, aceasta remarcă faptul că stresul nu este întotdeauna un factor care determină sănătatea mentală:

În termeni de supravieţuire, nu suntem atât de expuşi la stres cum erau predecesorii noştri“, menţionează Kathryn Abel, citată de „The Guardian“. 

Ca populaţie, suntem incredibil de sănătoşi şi, în ciuda inegalităţilor perpetue, nu ne-a mers niciodată atât de bine: femeile trăiesc mai mult şi sunt mai sănătoase ca niciodată, la fel şi în cazul bărbaţilor“, conchide ea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările