Un nou studiu despre cât durează anticorpii după îmbolnăvirea de COVID-19. Persoanele cu alte afecţiuni, care trec prin boală, şi mai protejate

Un nou studiu despre cât durează anticorpii după îmbolnăvirea de COVID-19. Persoanele cu alte afecţiuni, care trec prin boală, şi mai protejate

Studiul semnalează că două treimi dintre participanţi au avut simptome şi după 38 de zile de la îmbolnăvire  Foto: Arhivă

Un studiu publicat miercuri de Universitatea de Medicina din Graz, Austria, arată că nivelul de anticorpi se menţine stabil timp de opt luni de la infecţia cu SARS-CoV-2. Totodată s-a observat că cei care aveau patologii prealabile au dezvoltat un nivel mai ridicat de anticorpi şi un grad mai mare de protecţie, relatează EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul a analizat nivelul de anticorpi dezvoltat de 326 de persoane care între februarie 2020 şi ianuarie 2021 au fost testate pozitiv cu COVID-19, dar nu au avut nevoie de spitalizare, conform Agerpres.
 
"Persoanele cu boli ale sistemului cardiovascular, respirator, gastro-intestinal, tiroidian, sistemului nervos şi presiunii arteriale au avut un nivel mai ridicat de anticorpi" decât cei care nu sufereau de boli preexistente, semnalează Chiari Banfi, una dintre autoarele studiului. 
 
De asemenea, cei declaraţi pozitivi şi care au prezentat cel puţin un simptom important de COVID-19 precum febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, pierderea gustului şi a mirosului, au dezvoltat un nivel de anticorpi mai ridicat decât cei care au avut forme asimptomatice. 
 
Studiul semnalează că două treimi dintre participanţi au avut simptome şi după 38 de zile de la îmbolnăvire, precum oboseală (41 %), alterarea gustului (23,6 %), dureri de cap (23,3 %) şi pierderea mirosului (19,9 %).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările