Top 7 boli cu transmitere genetica

Top 7 boli cu transmitere genetica

Mostenim peste 80% dintre boli, istoricul familial fiind un indicator asupra predispozitiei catre anumite afectiuni. Iata care sunt principalele boli cu transmitere genetica.

Istoricul familiei este cel mai mare predictor al bolilor genetice. Cercetarile sunt in desfasurare pentru detectarea si tratarea bolilor genetice. Decizia de a fi testat pentru boli genetice este adesea dificila si include multe probleme morale si etice, mai ales ca cele mai multe boli genetice sunt incurabile.

Cancerul de san

Cauza majoritatii cazurilor de cancer mamar este inca un mister, cu toate ca in mai multe cercetari oamenii de stiinta au descoperit ca mutatiile de la nivelul anumitor gene cum sunt BRCA1 si BRCA2 duc la aparitia cancerului. Femeile care mostenesc aceasta mutatie de la mama au un risc crescut de a face cancer la ambii sani, atrag atentia specialistii. Barbatii cu gena BRCA1 au un risc crescut de aparitie a cancerului de prostata, in timp ce gena BRCA2 creste probabilitatea aparitiei cancerului de prostata sau de pancreas. 

Alte boli vedeti pe clicksanatate.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: