Primele semne ale unui ficat cu probleme: când este bine să mergi la medic

Primele semne ale unui ficat cu probleme: când este bine să mergi la medic

Oboseala excesivă, pierderea poftei de mâncare şi durerile abdominale se numără printre semnele care indică o afecţiune hepatică.

Deşi este considerat „un organ tăcut“ care nu produce simptome evidente, există câteva semnale care indică apariţia unei disfunctionalităţi sau afecţiuni hepatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest articol vă vom prezenta câva informaţii utile despre ficat şi despre disfuncţionalităţile acestuia.

Semnele unui ficat gras alcoolic (ciroza hepatică)

Alcoolul poate fi considerat factor cauzal al ficatului gras alcoolic în momentul în care consumul zilnic de alcool pur depăşeşte 20 gr. la femei şi 30 gr. la bărbaţi.

Când ficatul este supus zilnic acestui supraefort de a procesa o cantitate mare de alcool, funcţiile sale au de suferit. Factorul major de risc este în acest caz alcoolul în stare pură. Indicatorii la care trebuie să fiţi atenţi sunt: pierderea rapidă în greutate, malnutriţia, senzaţia de oboseală.

O forma mai severă a hepatitei alcoolice determină simptome cum sunt starea generală proastă, icter (îngălbenirea pielii cauzată de creşterea nivelului bilirubinei) şi, uneori, prin durere în zona ficatului.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte semne anunţă o problemă hepatică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: