Posibilă explicaţie pentru creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2: Testarea în mod incorect acasă

Posibilă explicaţie pentru
creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2: Testarea în mod incorect acasă

FOTO Arhivă

O posibilă explicaţie pentru creşterea masivă a numărului de infectări cu SARS-CoV2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19, este că tot mai mulţi români nu mai merg în centre autorizate ca să-şi facă analizele, ci folosesc acasă testele rapide antigen. Cum nu mulţi ştiu cum să-şi facă în mod corect testul antigen, obţin rezultate fals negative, apoi ies pe stradă, transmite Digi24.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Radu Dabija, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, explică pentru Digi24.ro cum se face o preluare corectă pentru testele antigen făcute acasă.

„Este important ca dacă cineva are simptome să le confirme într-un spital. Confirmarea poate să vină dintr-un test PCR sau dintr-un test antigen. Putem face acasă teste antigen, dar ele sunt supuse unor erori. Recoltarea corectă de exudat nazo-faringian înseamnă să ajungi cu recoltorul până în nazofaringe, ceea ce înseamnă să străbaţi întreaga fosă nazală. Acest lucru nu se poate face de oricine acasă”, spune medicul Radu Dabija.

„Dacă ne este frică, mai degrabă cumperi un test şi te duci cu el la dispensar şi rogi asistenta să-l facă. Sau pot să fac cu exudat faringian, pentru că secreţiile pot fi luate şi din faringe, să iau de sub baza limbii fără să ating cu limba recoltorul, pur şi simplu din gât”, recomandă medicul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările