Peste 300 de cheaguri de sânge la nivel mondial. Câte reacţii au generat vaccinurile anti-COVID-19

Peste 300 de cheaguri de sânge la nivel mondial. Câte reacţii au generat vaccinurile anti-COVID-19

Foto Pixabay,com

La nivel mondial, sunt în prezent raportate peste 300 de cazuri rare de coagulare a sângelui, combinate cu scăderea numărului de trombocite după utilizarea unui vaccin anti-COVID-19, a anunţat Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre cheagurile de sânge raportate, cele mai multe au fost cauzate de vaccinul AstraZeneca, 287 de cazuri. Pe locul doi, se situează vaccinul Pfizer cu 25 de cazuri, pe locul 3, Johnson & Johnson, cu 8 cazuri, iar, pe ultimul loc, Moderna, cu doar 5 cazuri după administrarea serului.

Tot marţi, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că există o „posibilă legătură” între vaccinul cu doză unică produs de compania Johnson & Johnson şi cazurile foarte rare de cheaguri de sânge apărute după imunizare, a declarat marţi (EMA) într-un comunicat, subliniind că beneficiile vaccinului continuă să depăşească riscurile, conform Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările