OMS: În viitor, am putea avea o „constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor

OMS: În viitor, am putea avea o „constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor

OMS) a declarat luni că înfiinţează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, Foto: News.ro

Un epidemiolog din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat luni că în viitor ar putea apărea ”o constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Epidemiologul subliniază că, deşi vaccinurile anti-Covid arată semne ale unei eficienţe reduse împotriva variantei Delta, acestea încă sunt eficiente în prevenirea unei forme severe a bolii şi în prevenirea deceselor, potrivit Hotnews.ro.

”Vestea bună este că până acum funcţionează încă împotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment când vom avea o constelaţie de mutaţii în care vaccinurile îşi vor pierde eficienţa, de asta vrem să prevenim infecţiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie... să luăm măsuri să prevenim”, a declarat Maria Van Kerkhove, care a subliniat că oamenii trebuie să facă ambele doze de vaccin şi să nu se oprească la prima doză.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că înfiinţează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, care ar putea începe fabricarea dozelor în 9-12 luni. 
 
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut anunţul cu scopul de a spori accesul la vaccinuri pe întreg continentul african, unde cazurile şi decesele au crescut cu aproape 40% în ultima săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările