Lucruri neştiute despre sindromul inimii frânte

Lucruri neştiute despre sindromul inimii frânte

Atunci când sindromul inimii frânte se dezvoltă, apare o contracţie uşoară a ventriculului stâng care cauzează o senzaţie de sufocare, crescând excesiv cantitatea de adrenalină.

Atât femeile, cât şi bărbaţii suferă de sindromul inimii frânte. Chiar dacă semnificaţia asociată termenului ”inimă frântă” este mai mult simbolică şi poetică, ea este o afecţiune despre care ar trebui să se cunoască mai multe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindromul inimii frânte poate acţiona mai grav la bărbaţi

Sindromul inimii frânte apare mai ales la femeile care trec prin menopauză. Totuşi, cardiomiopatia de stres poate afecta şi bărbaţii. Persoanele de sex masculin prezintă o istorie mai mare asociată cu afecţiunile cardiace decât femeile. Din acest motiv, faptul că acest tip de cardiomiopatie asociată stresului poate apărea în orice moment, ar putea duce la ceva foarte grav sau mortal pentru un bărbat care deja suferă de boli cardiovasculare.

Cardiomiopatia este o afecţiune temporară

Simptomele cardiomiopatiei sunt asemănătoare cu cele ale atacului de cord. Dar, odată ce medicii vor finaliza consultaţia, ei îşi vor da seama că nu există niciun pericol. Nu este vorba despre un cheag de sânge care să blocheze arterele. În schimb, devine alarmantă în momentul în care ventricului stâng este afectat. Acesta modifică impactul adrenalinei - temporar - afectând muşchii inimii, dar nu arterele coronariene. În general, această boală dispare fără a avea consecinţe.

Descoperă lucrurile neştiute despre sindromul inimii frânte pe clickpentrufemei.ro

 

Sfaturi esenţiale pentru o inimă sănătoasă

Ce impact au emoţiile negative asupra corpului

 

citeste totul despre: