FOTO Chipurile dependenţilor de droguri

FOTO Chipurile dependenţilor de droguri

Sonya şi Erick în locuinţa lor din Hunts Point FOTO Chris Amade

Fotograful american Chris Arnade a urmărit timp de câţiva ani poveştile dependenţilor de droguri din Hunts Point, cel mai sărac cartier din New York. Prin proiectul său documentar, el speră să arate că oricine, indiferent de modul în care trăieşte, are propria viaţă, propria poveste.

El speră să demonstreze acest lucru oferind-le subiecţilor şansa de a-şi împărtăşi aspiraţiile şi durerea cu cei care privesc fotografiile. Iată câteva dintre imaginile preluate de „Yahoo News“ şi realizate de Chris Arnade.

Vanessa

Are 35 de ani, trei copii şi un soţ abuziv. A început să consume heroină după ce copiii săi au fost daţi în grija mamei sale. Din cauza drogurilor şi-a pierdut casa şi a început să se prostitueze. Acum îşi petrece timpul în Hunts Point, făcând orice pentru a supravieţui.

Clarence

Pe un teren viran din Hunts Point se adună mulţi dependenţi de droguri care-şi duc existenţa din vânzarea de fier vechi.

Aici îşi petrece timpul şi Clarence, fost şofer de camion, care locuieşte în acest cartier mărginaş al New York-ului de 40 de ani. Dependenţa l-a costat pierderea locului de muncă, a locuinţei şi i-a creat şi probleme de sănătate. ƒ„Cu toate acestea, nu a lăsat impresia că este furios, trist sau depresiv“, a relatat fotograful.

Erick

„Deja sunt distrus. Nu pot trece cu bani în portofel pe la un colţ de stradă fără să nu-mi cumpăr o doză“.

Michael

„M-am săturat de viaţa asta. M-am săturat să nu am o locuinţă, să-mi dau toţi banii pe droguri, să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu dorinţa de a mă droga. Vreau să am o casă în care să stau şi să mă uit la filme“. Michael merge acum pentru a patra oară la dezintoxicare.

Joette

„Prima oară când te injectezi te minţi, dar mai târziu îţi dai seama că nu poţi renunţa. Dacă mi-ar plăcea să mă schimb? Bineînţeles, dar mi-e teama că asta este acum parte din mine“.

J Lo

„Sunt ca un cadavru ambulant. Vreau să se termine odată, nu mai am niciun vis“

Sonya

Trăieşte, alături de soţul ei, Eric la ultimul etaj al unei clădiri abandonate. Din cauza drogurilor, acum cinci ani s-au mutat în Hunts Point. „Singurul motiv pentru care ne-am mutat aici este pentru că în acest cartier găsim cea mai bună heroină din New York“.

Cynthia

În vârstă de 46 de ani, ea practică prostituţia de la vârsta de 13 ani. A plecat pe străzi în urma unui conflict pe care l-a avut cu mama ei „Nu voiam să o ascult, nu-mi acorda suficient timp“. Cynthia a fost mamă a 15 copii, doar 11 mai fiind acum în viaţă.

Manny Quiles

Fost boxer profesionist din Connecticut, Quiles este acum dependent de droguri şi locuieşte într-un cămin pentru oamenii fără adăpost. Cariera lui a luat sfârşit după ce, în urma unor lovituri, ochiul drept şi-a pierdut capacitatea de concentrare. Fără posibilitatea de a se lupta şi în lipsa altor calităţi, el s-a trezit în stradă şi s-a apucat să ia droguri.

citeste totul despre: