Ce este cervicita şi cum o tratezi

Ce este cervicita şi cum o tratezi

Ce este cervicita şi cum o tratezi

Inflamaţia colului uterin, cunoscută sub numele de cervicită, este una dintre cele mai întâlnite patologii din sfera ginecologică. Şi cum inflamarea colului este însoţită şi de cea a vaginului, multe diagnostice poartă numele de colpită, ce descrie inflamaţia cervico-vaginală.

Ce este cervicita şi cum o tratezi

 
Despre acest diagnostic foarte des întâlnit, despre simptomele cervicitei şi cauzele apariţiei acesteia, dar şi despre complicaţiile la care aceasta poate duce dacă nu este descoperită la timp şi tratată corespunzător, cu dr. Andreas Vythoulkas, medic obstetrică ginecologie, specialist în infertilitate.
 
Cervicita reprezintă inflamaţia colului uterin şi, din păcate, simptomele pot să lipsească. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care această afecţiune este foarte des întâlnită. Ce mai frecvent, cervicita poate fi determinată de infecţiile cu Chlamydia trachomatis, Tricomonas vaginalis, Neisseria gonorrheae (gonococul), Herpex simplex, virusul papilloma uman (HPV), ne-a spus dr. Vythoulkas. 
 
Este o afecţiune ce poate evolua foarte lent, în ani de zile, timp în care singurul simptom poate fi o scurgere vaginală, nu întotdeauna abundentă, leucoree ce poate fi ignorată de către femeie. Astfel că, în funcţie de evoluţia acesteia, cervicita poate fi acută sau cronică. Un alt sinonim pentru această ultimă afecţiune, este ”rana pe col”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: