Cancerul cerebral, tratat cu un medicament obţinut din tumoare

Cancerul cerebral, tratat cu un medicament obţinut din tumoare

Noul tratament se administrează pe cale injectabilă

Viaţa mai multor bolnavi cu cancer cerebral a fost prelungită cu un an după ce au primit un tratament inedit, obţinut chiar din tumorile extirpate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tratamentul injectabil a fost combinat cu cel standard, care constă în radioterapie, chimioterapie şi intervenţie chirurgicală pentru extirparea tumorii.

Noua terapie are în compoziţie proteine de şoc termic, extrase chiar din tumorile cerebrale ale bolnavilor, care au fost extirpate chirurgical în prealabil. Aceste proteine sunt produse ca o reacţie la stres şi sunt foarte active în celulele canceroase. Cele 40 de persoane care au primit tratamentul aveau o formă de cancer cerebral numită glioblastom multiform, care duce la decesul a 98% din bolnavi în primii cinci ani de la diagnostic. Aproape în toate cazurile, aceste tumori recidivează după radioterapie, chimioterapie şi intervenţie chirurgicală.

Ar putea fi combinat cu alte tratamente

Comparativ cu alţi 80 de bolnavi care nu au primit tratamentul obţinut din propriile tumori, cei 40 au avut o speranţă de viaţă mai mare, în medie, cu aproape un an. Unii dintre aceştia sunt încă în viaţă după mai bine de un an de la administrarea tratamentului.

„Rezultatele studiului sunt încurajatoare. Medicii ar putea să prelungească speranţa de viaţă a bolnavilor chiar mai mult de atât, prin combinarea noului tratament cu alte medicamente care stimulează răspunsul imunitar", este de părere medicul neurochirurg Andrew Parsa, de la Universitatea din California, SUA, coordonatorul studiului.

Citeşte şi:
Ce consecinţe are excesul de proteine

VIDEO Află cât zahăr mănânci fără să ştii
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările