Portocala, sursa ta de sănătate

Portocala, sursa ta de sănătate

Portocala este o sursă importantă de vitamina C şi antioxidanţi, care au rolul de a întări imunitatea şi de a preveni infecţiile şi răceala.

În funcţie de sezon, fructele au foarte multe beneficii asupra sănătăţii. Ele conţin o cantitate importantă de antioxidanţi, vitamine şi minerale, care oferă organismului doza zilnică necesară de substanţe nutritive. În plus, fibrele sunt foarte bune pentru îmbunătăţirea digestiei şi prevenirea constipaţiei, iar zahărul natural pe care-l conţin este bun pentru diabetici. Nu mai trebuie menţionat faptul că fructele sunt sănătoase.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Antioxidanţii găsiţi în fruct luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi şi previn oxidarea colesterolului. Colesterolul oxidat te îmbolnăveşte din interior, împiedicând fluxul sangvin să ajungă la inimă, ceea ce poate provoca un atac de cord. În plus, proprietăţile antioxidante neutralizează efectele radicalilor liberi şi protejează inima de diverse afecţiuni.

Combate infecţiile virale

Portocalele sunt sursă importantă de vitamina C, care este considerată un stimul al imunităţii. Când sistemul imunitar este puternic, organismul este capabil să lupte împotriva infecţiilor şi să prevină îmbolnăvirea. În plus, polifenolii prezenţi în portocală sunt antivirali, luptând cu virusul ajuns în corp şi care provoacă infecţia.

Descoperă motivele pentru care portocalele te ajută să îţi menţii sănătatea pe clickpentrufemei.ro

 

Mănâncă portocale ca să te menţii în formă!

Cum poţi folosi coaja de portocală pentru îngrijirea tenului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările