Mango, un fruct recomandat pentru numeroasele vitamine pe care le conţine

Mango, un fruct recomandat
pentru numeroasele vitamine pe care le conţine

Mango, un fruct a cărui „structură” are numeroase vitamine. FOTO: britannica.com

Fruct originar din Asia numit şi „elixirul tinereţii”, mango este unul din alimentele bogate în fibre, vitamina A, vitamina C şi potasiu, fiind recunoscut pentru multiplele sale beneficii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începutul istoriei fructului mango poate fi găsit în Malaiezia şi India, fiind unul din fructele des întâlnite în tradiţiile culinare din Asia, în timp ce în alte părţi din lume este mult mai rar întâlnit.

Mango conţine compuşi antioxidanţi care ajută la prevenirea şi protejarea împotriva cancerului de colon, prostată, sân sau a leucemiei. În acelaşi timp, fructul originar din Asia este o sursă bună de vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, proteine şi carbohidraţi.

Printre beneficiile fructului de mango amintim:

1.Ajută la digestie

Enzimele digestive ajută la accelerarea funcţionării metabolismului, previne constipaţia şi este bun în combaterea acidităţii gastrice.

2.Scade nivelul de colesterol

Nivelurile mari de fibre, pectină şi vitamina C ajută la scăderea nivelului de colesterol.

3.Scade riscul de cancer

Proprietăţile antitumorale sunt datorate substanţelor antioxidante şi aportului de fibre. Astfel, consumul acestui fruct este recomandat celor care vor să mărească să prevină posibilitatea apariţiei cancerului de colon.

4.Efect antiinflamator

Compusul numit mangiferina este cel care dă proprietatea fructului de mango de a fi considerat un bun antiinflamator.

5.Scade tensiunea

Potasiul este substanţa minerală care contribuie la diminuarea nivelului tensiunii, dar la aceasta pot fi adăugate şi vitamina e şi seleniul.

6.Îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Fructul asiatic accelerează secreţia de hormoni sexuali, ceea ce duce la stimularea apetitului sexual, conţinutul vitaminei E jucând un rol important.

Este indicat să-l achiziţionaţi când este bine copt, altfel există şansa de a descoperi un fruct lemnos aproape fără gust.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările