Terapeutică: Căpşunile, tonice pentru diabetici şi hipertensivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste fructe au vitamine (A, B1, B3, B5 şi C), săruri minerale (potasiu, fosfor, siliciu, calciu, magneziu, fier, brom şi iod), glucide şi fibre.

O cură cu căpşuni are o acţiune benefică asupra funcţiilor hepatice, fluidizează sângele, favorizează digestia şi tranzitul intestinal, creşte diureza şi remineralizează organismul.

După o cură cu aceste fructe, organismul face faţă stresului mult mai uşor. Iată două reţete de preparate delicioase şi hrănitoare care conţin căpşuni:
Dovlecel picant cu căpşuni şi nuci. Ingrediente: 6 linguri de ulei de măsline, 250 de grame de ceapă, 300 de grame căpşuni, două mere de mărime mijlocie, un dovlecel, câte o linguriţă de cimbru şi de mentă, 8 linguri cu fructe oleaginoase amestecate: migdale, seminţe de dovleac şi nuci. Înăbuşim ceapa tăiată cubuleţe în ulei cu puţină apă. Adăugăm condimentele şi fructele, tăiate mărunt. După 20 de minute, adăugăm nucile şi seminţele.

Fierbem separat dovlecelul, apoi îl tăiem în două, pe lungime, şi umplem fiecare jumătate cu această compoziţie foarte gustoasă. Fiecare porţie se serveşte cu salată verde şi cu felii de portocală.

Clătite cu căpşuni. Ingrediente: 200 g făină de grâu, 6 linguri de făină de soia, 300 mililitri de lapte, 100 mililitri de apă, 10 linguri ulei de măsline. Pentru umplutură: 20 de căpşuni tăiate felii, 200 de mililitri de iaurt, miezul de la 10 nuci, miezul unei banane, scorţişoară măcinată şi 10 linguri de sirop de fructe. Amestecăm ingredientele încât să obţinem o compoziţie moale, de consistenţa smântânii şi facem clătite; pentru fiecare clătită turnăm în tigaie o lingură din compoziţie şi o linguriţă de ulei de măsline. Amestecăm ingredientele pentru umplutură, iar pe fiecare foaie de clătită turnăm o lingură de compoziţie şi rulăm clătita.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite