Ghid de nutriţie:Tot ce nu ştiai despre ulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De măsline, de floarea-soarelui sau de cânepă? Specialistul în nutriție te învață că nu doar sortimentul de ulei este important, ci şi aciditatea lui sau ambalajul.

Uleiul autentic se solidifică

Cel mai sănătos ulei rămâne cel de măsline, extravirgin, obținut prin presare la rece. Uleiul de măsline „veritabil” se

image

recunoaşte după sedimentele de pe fundul sticlei. Îi poți testa autenticitatea punându-l la rece. Uleiul de măsline veritabil se solidifică.
 
Aciditatea, esențială

Un factor esențial în alegerea uleiului de măsline este aciditatea (menționată pe etichetă), care nu trebuie să depăşească unu la sută. O aciditate peste această valoare poate indica fie că procesarea a fost incorect făcută, fie că s-au folosit măsline fermentate.

Evită ambalajele de plastic, deoarece acestea conțin substanțe toxice (ftalați şi bisfenol A), care pot trece cu uşurință în ulei. Indicate sunt ambalajele din sticlă opacă. Sticlele deschise la culoare permit fotooxidarea uleiului, care, astfel, se transformă în substanțe nocive.


Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite