Ghid de nutriţie: Tot ce trebuie să ştii despre dulceţuri
0Marmeladă, gemuri sau dulceţuri…Află cum să le alegi, plus amănunte despre primul magiun-marcă înregistrată în România, de la specialistul nostru în nutriţie.
Fructe, doar cu numele
Când vine vorba despre dulceţurile din comerţ, trebuie să alegi cel mai mic rău dintre toate relele. Dulceţuri-le industriale au o cantitate redusă de fructe. Au, în schimb, gume de întărire ( xantan, caragenan), zahăr, fructoză, glucoză, diverse siropuri. Dacă nu ai timp să prepari o dulceaţă în casă, alege cel puţin gemurile cu o cantitate mai mare de fructe. Evită-le pe cele care
nu conţin deloc fructe, ci doar suc de fructe (cum e marmelada).
Primul magiun înregistrat în UE
Singura dulceaţă fără adaos de aditivi alimentari de pe piaţa din România este și primul şi singurul magiun tradiţional înregistrat la nivelul Uniunii Europene. Magiunul de Topoloveni este obţinut prin fierberea prunelor, fără să se fi adăugat zahăr. Gustul dulce vine de la fructoza din prune. Acest magiun este o sursă importantă de potasiu, fiind un bun energizant în perioada de post.