Ceaiul reduce riscul de boli de inimă

Ceaiul reduce riscul
de boli de inimă

Ceaiul verde este una dintre băuturile cele mai sănătoase

Consumul frecvent de ceai, adică de cel puţin trei ori pe săptămână, poate contribui la o viaţă mai lungă şi la o stare de sănătate mai bună, arată un nou studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua cercetare arată că un consum „obişnuit“ de ceai – mai ales verde - aduce numeroase beneficii sănătăţii, printre care reduce riscul de boli de inimă şi de deces în urme unei afecţiuni, scrie agerpres.ro.
Studiul a inclus date prelevate de la 100.902 participanţi din China.
Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: consumatori de ceai - persoane care beau ceai de trei sau mai multe ori pe săptămână şi persoane care nu obişnuiau să consume des sau deloc această băutură. Subiecţii au fost monitorizaţi o perioadă medie de 7,3 ani.

Studiul sugerează că o persoană cu vârsta de 50 de ani care bea în mod obişnuit ceai se va confrunta cu boală coronariană şi/sau accident vascular cerebral, în medie, cu 1,41 ani mai târziu şi va trăi cu 1,26 ani mai mult decât o persoană care consumă ceai rar sau deloc.

De asemenea, s-a observat că persoanele care beau în mod obişnuit ceai aveau un risc cu 20 de procente mai mic de boli de inimă şi accident vascular cerebral şi un risc cu 22 procente mai mic de afecţiuni cardiovasculare fatale.

Totodată, cei care beau frecvent ceai au avut  un risc cu 15 procente mai mic de deces, potrivit studiului.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările