Sever Ioan Miu

Sever Ioan Miu

Editor MaghiaRomânia
 • acum 8 ani

  De la Facebook adunate şi-napoi la Facebook date (2)

  MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

 • acum 8 ani

  Calendarul de Advent. 25 de zile, 25 de cadouri MaghiaRomânia

  E la modă lucrul bine făcut, nemţeşte. Nemţii, ca să îşi domolească micuţii dornici de cadouri până în Crăciun, le oferă Calendarul de Advent. În cele patru săptămână de dinaintea Crăciunului, copiii deschid 24 de uşiţe, săculeţi sau suluri de hârtie, pentru a descoperi o jucărie, o prăjitură sau o poveste. Pe scurt, mici suprize. Mici sau, sperăm, mari suprize îţi vom oferi şi noi, începând de azi, 1 decembrie şi până pe 25 decembrie.

 • acum 8 ani
 • acum 9 ani

  Politicianul bătut la Sfântu Gheorghe a vorbit cu agresorii, dar nu i-a văzut?

  Gheorghe Preduţ, fost lider PD-L Covasna, a depus plângere că ar fi fost lovit de nişte tineri de revelion după ce le-a spus că nu vorbea maghiara. Potrivit Mediafax, Preduţ nu îşi poate identifica agresorii, deşi a stat de vorbă cu ei, întrucât „şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi nu i-a putut vedea". Un detaliu ce aruncă semne de întrebare, fie asupra declaraţiei politicianului, fie asupra relatării jurnaliştilor.

 • acum 9 ani

  Autonomiile „inexistente” din Europa

  Că e vorba de marş, miting, declaraţie politică sau discuţie pe net, mulţi oameni, pro sau contra autonomie, vorbesc şi despre ce este în Europa. Unii spun că în UE autonomia teritorială nu există. Alţii amintesc despre autonomii din diverse ţări, de parcă aceasta ar trebui să constituie un precedent pentru România. Cum stau lucrurile cu autonomiile în Europa, vedeţi mai jos, într-un articol scris de colegul Victor Şolea.

 • acum 9 ani

  România-Ungaria: cronica unui meci care nu a avut loc

  Redau mai jos articolul colegului meu Adrian Szelmenczi de la MaghiaRomânia despre meciul România-Ungaria şi faptele ultraşilor maghiari şi români. De citit până la final, mai ales părţile pe cât de greu de înghiţit, pe atât de juste.

 • acum 9 ani

  Ungurii de care NU trebuie să ştii

  Scandal si violente in centrul vechi, batai pe stadion, unde imnul Romaniei tratat cu spatele. Sunt ungurii de care “trebuie” sa stii.  Altii, de care presa NU ne vorbeste, si-au exprimat rusinea de-a fi maghiar, au ras de infrangere, ba chiar au urat Hai România. Mai jos, despre ungurii de care nici televiziunile şi nici politicienii nu au interes ca tu să ştii că există.

 • acum 9 ani

  Ce am învăţat de la unguri. Şi ei de la noi

  Dacă trăim laolaltă, români şi maghiari, nu este pentru a ne urî. Ci a deveni mai buni, învăţând unii de la alţii. Aşa cum au învăţat- de la vecini, dar nu numai - cititorii MaghiaRomânia.

Vezi mai multe
Modifică Setările