Zgonea: „Traian Băsescu este un jucător politic şi un foarte bun comunicator"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a răspuns preşedintelui cu privire la precizările sale despre personalul Administraţiei Prezidenţiale. „Dacă e bine să plăteşti un consilier prezidenţial din bani publici ca să joace pe Facebook, domnia sa a uitat să-mi răspundă", i-a transmis Zgonea preşedintelui.


„Sunt frământat pentru că domnia sa este un foarte bun comunicator şi a demonstrat că, chiar şi atunci când e mai liniştit aşa şi spune că preşedintele Băsescu coabitează, este un jucător politic şi un foarte abil comunicator. În 2004 cheltuielile de personal au fost 5,3 milioane de lei, dar în 2013 sunt 10,38, la 203 persoane. Deci mai puţine persoane cu 17, dar s-au dublat cheltuielile de personal", a spus Zgonea.

Şeful deputaţilor i-a transmis preşedintelui că apreciază rapiditatea cu care acesta i-a răspuns la problemele invocate cu privire la cheltuielile angajaţilor din cancelaria prezidenţială. 


"Dacă e bine să plăteşti un consilier prezidenţial din bani publici ca să joace pe Facebook, domnia sa a uitat să-mi răspundă. Eu cred că azi, în România, un preşedinte al unui stat european, un om pe care eu îl apreciez ca politician şi pe care-l cunosc de când eram student şi el era ministrul Transporturilor, nu cred că trebuie să plătească din bani publici un consilier prezidenţial ca să se joace pe Facebook", a adăugat Zgonea.

Întrebat dacă îl deranjează comentariile postate de consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook, Zgonea a răspuns: "Mă deranjează că este plătit din bani publici pentru a se juca pe Facebook, pentru că este plătit la salariul unui ministru şi un ministru are cât mine, 5.900 de lei".

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, luni, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că bugetul cancelarriei prezidenţiale a fost diminuat comparativ cu 2004.

„Faţă de 2004, sunt cu 17 salariaţi mai puţin. În 2004, bugetul preşedinţiei a fost de 6,3 milioane de euro, calculat la o rată de 3,93 lei la euro, rata oficială a bugetului de stat din 2004. În 2013, bugetul preşedinţiei este de 5,9 milioane euro, deci cu 400.000 de euro mai puţin decât în 2004. În 2004 bugetul preşedinţiei reprezenta 0,0001% din PIB al României. În 2013, bugetul reprezintă 0,00045% din PIB. Deci este la jumătate faţă de 2004, chiar mai puţin", a fost declaraţia preşedintelui Băsescu, de la Palatul Cotroceni.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite