Vizita lui Dragnea la hotelul lui Trump, evocată într-o analiză The New York Times despre modul în care preşedintele SUA şi-ar fi utilizat funcţia pentru bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este unul dintre numeroasele personaje pe care The New York Times le evocă într-o lungă analiză pe tema modului în care preşedintele american şi-ar fi utilizat funcţia imediat după investire pentru a câştiga bani, potrivti G4Media.

Analiza NYT, intitulată ”Mlaştina pe care a construit-o Trump” (aluzie la solganurile de campanie de acum patru ani când promitea să cureţe ”mlaştina”) inventariază întâlnirile ”preşedintelui-om de afaceri” cu mai mulţi lideri ai planetei, care ar fi căutat să obţină favoruri din partea Washingtonului. NYT susţine că de pe urma acestor întâlniri avute la hotelurile sale sau la reşedinţa sa de la Mar A Lago, Trump ar fi câştigat milioane de dolari.

”În săptămâna învestirii în funcţie a preşedintelui Trump, un politician român pe nume Liviu Dragnea se oprea la hotelul lui Trump pentru o cină. Întors acasă, Dragnea – pe atunci şeful PSD – a primit interdicţie de a ocupa funcţii importante şi s-a confruntat cu acuzaţii de corupţie. Dar în Washington a strâns mâna preşedintelui ales.

În acea seară, dat fiind că Trump şi anturajul său au trecut pe la hotel, Dragnea şi premierul ţării (n.red. Sorin Grindeanu la acea vreme) au profitat de ocazie. Dragnea şi-a asigurat ceea ce a descris în mod eronat ca fiind o cină privată, genul de întâlnire care ia luni de zile pentru a fi aranjată, chiar şi pentru şefi de state. Ulterior, Dragnea a postat o fotografie făcută împreună cu Trump, sugerând că a obţinut promisiunea strângerii relaţiilor între cele două ţări.

Pentru politicienii străini mai puţin importanţi în ierarhia diplomatică a Washingtonului, chiar şi o simplă întâlnire cu preşedintele Americii ar putea reprezenta o victorie propagandistică importantă. Reprezentanţi din 33 de ţări au trecut pragului hotelului din Washington, potrivit jurnalistului Zach Everson care ţine evidenţa intrărilor şi ieşirilor din clădire” , e fragmentul referitor la vizita lui Liviu Dragnea din ianuarie 2017. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite