Victor Ponta: „Diferenţa dintre preşedinte şi Izaura Anghel este că şeful statului nu a avut camera de filmat la cravată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Presidency.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Presidency.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, la postul Antena 3, că reducerea contribuţiilor la asigurările sociale va intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie, în pofida opoziţiei preşedintelui. Făcând referire la publicarea înregistrărilor de la Cotroceni, prim-ministrul a mai precizat că şeful statului s-a comportat ca Izaura Anghel atunci când l-a filmat pe ascuns pe Mircea Băsescu.

„Din punctul meu de vedere, reducerea CAS va intra în vigoare de la 1 octombrie, chiar dacă sunt şanse ca preşedintele să o retrimită, deşi s-ar putea să nu o mai retrimită deoarece am văzut că e de acord cu ea. Reducerea CAS de acum este un moment bun prin care putem scoate locurile de muncă fiscalizate, la alb. Mediul de afaceri mi-a comunicat că este o măsură bună, care va avea rezultate pe termen mediu şi lung”, a spus Victor Ponta, la postul Antena 3.

Prim-ministrul României a mai afirmat că începând cu anul viitor ar trebui stabilită o regulă clară în privinţa modului în care se pot face publice înregistrările consultărilor de la Cotroceni, făcând astfel referire la momentul în care el, alături de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, au fost invitaţi de şeful statului pentru a discuta despre oportunitatea scăderii CAS.

„Din punctul meu de vedere, de la 1 ianuarie, ar trebui stabilită o regulă prin care orice discuţie de la Cotroceni, dintre preşedinte şi Guvern sau lideri de partid, să fie pusă pe site-ul instituţiei”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a adăugat că discuţia pe care a avut-o la Cotroceni cu şeful statului a fost o mica înscenare, deoarece Traian Băsescu ştia că va face publică înregistrarea, diferenţa dintre preşedinte şi Izaura Anghel fiind că şeful statului nu a avut camera de filmat la cravată. „Care este diferenţa între Băsescu şi Izaura Bercea? Doar că nu şi-a pus camera la cravată, şi-a pus-o în spate”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a mai adăugat că îşi doreşte ca Traian Băsescu să facă publice filmările de la consultările pe care le-a avut cu Emil Boc în legătură cu tăierile salariale.

„Eu aş vrea să văd şi filmarea discuţiilor pe care le-a avut domnul preşedinte cu Emil Boc atunci când au tăiat pensiile şi salariile. Nu ne mai ajută prea mult acum, dar ar fi interesant de văzut cum s-au luat nişte decizii care au afectat milioane de români”, a mai declarat premierul Victor Ponta.


Citeşte şi:

Ponta: Legea achiziţiilor publice trebuie schimbată pentru a pune pe lista neagră firmele neserioase

Premierul Victor Ponta consideră că Legea achiziţiilor publice trebuie schimbată, astfel încât să nu mai existe situaţii în care firme care au câştigat lucrări să nu le mai execute din cauză că "au probleme", iar companiile "neserioase să poată fi puse pe lista neagră", informează Mediafax.

Ponta: Voi discuta şi eu cu Juncker. Este foarte probabil să avem portofoliul Agriculturii

Premierul Victor Ponta anunţă că va discuta şi el cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în privinţa viitorului comisar european din partea României.

Guvernul completează „foaia A4“ pentru reducerea CAS. Ioana Petrescu: „N-am să spun niciodată că vor creşte taxele“

Statul încasează venituri suplimentare de 2,6 miliarde de lei anual din accize şi de 1,5 miliarde de lei din taxa pe construcţii, la care se adaugă peste 40 de miliarde de lei din aplicarea Legii insolvenţei, astfel că golul creat de scăderea contribuţiilor sociale se acoperă lejer, argumentează premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite