Victor Ponta, despre viitorul lui Adrian Năstase:  „Nu pot să-i spun lui Năstase ce să facă. Eu am învăţat politică de la el, nu invers”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Victor Ponta, premier al României şi preşedinte al PSD, a vorbit în această seară, la RTV, despre situaţia lui Adrian Năstase, fost şef al Executivului, condamnat la doi ani de închisoare în „Dosarul Calităţii”.

Principalele declaraţii ale premierului:

Despre sentinţa de eliberare a lui Năstase:

M-am bucurat foarte tare de verdictul instanţei şi nu am ascuns niciodată ce simt pentru Adrian Năstase.

Despre viitoarea carieră politică a lui Adrian Năstase:

Până acum sunt două lucruri. Cel mai important lucru va fi să stea cu familia şi să vorbească cu noi să vedem ce se întâmplă. Pentru că îl cunosc foarte bine pe Adrian Năstase şi nimeni nu poate şti cum va reacţiona. Până la urma, eu am învăţat politică de la Adrian Năstase, nu invers.

Nu s-au făcut alegeri pentru funcţiile lui Năstase din partid şi nu se vor face la următorul Congres.

Eu cred că Adrian Năstase a fost cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu şi cred că toate problemele i s-au tras tocmai pentru că Băsescu nu l-a subevaluat pe Năstase.

PSD pe care eu îl conduc temporar a existat ca principal partid al României a existat în primul rând datorită lui Ion Iliescu, dar şi datorită lui Adrian Năstase. La fel, poate, mulţi mă vor urî şi pe mine dacă voi ajunge vreodată foarte mare în politică.

Despre alegerile în PDL:

Blaga nu există. E din istoria PDL. Udrea reprezintă chipul politic al lui Traian Băsescu. Eu nu-i prefer pe niciunul, dar cu oricare dintre cei doi drumul prin nisip al PDL va fi unul foarte greu. Nu pot să fiu ipocrit să spun că îmi pare rău. Ar fi hazardat să fac eu previziuni despre PDL. În acest moment Opoziţia faţă de Guvernul pe care îl conduc este manifestată de PP-DD în stilul lor cu totul şi cu totul original şi de UDMR.

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi, că îşi doreşte ca fostul premier Adrian Năstase să primească un verdict de eliberare, astfel încât să ajungă cât mai repede acasă. „Aştept cu inima strânsă eliberarea în cazul lui Adrian Năstase. Eu nu vreau să influenţez în niciun fel actul juridic. Dar, personal, mi-aş dori ca Adrian Năstase să aibă un verdict legal de eliberare şi să ajungă cât mai repede acasă”, a declarat Ponta.

Judecătoria Sectorului 4 i-a acceptat cererea de eliberare înainte de termen, însă procurorii DNA au făcut recurs, care urmează să se judece la Tribunalul Bucureşti. Decizia instanţei va fi definitivă. Până la judecarea recursului, fostul premier rămâne după gratii.

Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a urmării principalele declaraţii ale lui Victor Ponta.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri