Vicepre┼čedinte ALDE: ÔÇ×├Än Bucure┼čti a avut loc prima manifesta┼úie nazist─â din ultimii 70 de ani. Animalelor, mi-e sc├órb─â de voi!ÔÇŁ

0
0

Vicepre┼čedintele ALDE C─ât─âlin Beciu a avut o reac┼úie dur─â, pe Facebook, la adresa protestului care a avut loc miercuri sear─â ├«n Bucure┼čti fa┼ú─â de ordonan┼úa gra┼úierii ┼či modificarea Codului Penal, numindu-i pe protestatari ÔÇ×nazi┼čtiÔÇŁ ┼či chiar suger├ónd c─â ace┼čtia nu ar avea garantat dreptul la via┼ú─â.

UPDATE  - Cătălin Beciu a anunţat că s-a autosuspendat din ALDE

ÔÇ×Cu precizarea asta chiar c─â inchei: trecerea "pe persoan─â fizic─â", din postarea de asear─â, ├«nseamn─â autosuspendare. De ce? Pentru c─â am avut o reac┼úie care ast├órnit patimi, tonul fiind nepotrivit, ├«n mod evident, dar ┼či pentru c─â am nevoie de ridicarea tuturor constr├óngerilor care m-ar putea ├«mpiedica s─â ├«mi exprim opiniile. M─â refer la fond, nu la form─â. Am trimis deja documentul...ÔÇť a scris politicianul pe Facebook.

UPDATE 07:20 -┬áC─ât─âlin Beciu, vicepre┼čedinte ALDE, a ┼čters de pe contul de Facebook postarea ├«n care afirma c─â protestul care a avut loc, miercuri sear─â, ├«n Bucure┼čti, fa┼ú─â de inten┼úia Guvernului de a adopta ordonan┼úa privind gra┼úierea, reprezint─â ÔÇŁprima manifesta┼úie nazist─â din ultimii 70 de ani din Rom├óniaÔÇŁ, informeaz─â News.ro. Ulterior anun┼úului privind ┼čtergerea post─ârii, el a f─âcut un nou comentariu dup─â ce, joi sear─â, au avut loc noi proteste, ├«ntreb├ónd de ce s─â mearg─â la pu┼čc─ârie, cum cer manifestan┼úii, de ce este amenin┼úat liderul unui partid ┼či de ce doar cei care sunt ├«n strad─â au dreptul de a jigni.

ÔÇ×Am ┼čters postarea care a f─âcut carier─â pe facebook. Nu pe ┼čest, ci pe fa┼ú─â. De ce? Simplu: ca s─â nu mai fie invadate listele prietenilorÔÇť, explic─â Beciu.

O or─â mai t├órziu, a postat imagini de la protestele care au avut loc ┼či joi sear─â ├«n c├óteva ora┼če, coment├ónd: ÔÇ×Exact ca ieri...De data asta, ├«ns─â, nu mai comentez, ci ├«ntreb. De ce s─â merg la pu┼čcarie, cum strig─â cet─âtenii din imagini? N-am furat nimic. P─âi, atunci de ce spun oamenii ─âstia c─â fur, ┼či eu, la gr─âmad─â? De ce ├«l amenin┼ú─â pe liderul unui partid?De ce au doar ei dreptul de a jigni? ┼×i, ├«n general, de ce? Renun┼ú la raspunsuri. ┼×i la subiect...ÔÇť.

În postarea iniţială, care a provocat reacţii pe reţelele de socializare, Beciu spunea:

ÔÇ×Ieri a avut loc prima manifesta┼úie nazist─â din ultiumii ┼čaptezeci de ani ├«n Rom├ónia. Au ie┼čit ni┼čte cretini care vor tortur─â ├«n locul priv─ârii de libertate ┼či lag─âre de exterminare ├«n locul ├«nchisorii. Mai vor ┼či ├«nc─âlcarea Constitu┼úiei, care garanteaz─â dreptul la demnitate ┼či tratament uman. Animalelor, mi-e sc├órb─â de voi. De to┼úi ─âia care a┼úi fost pe strad─â, asear─â At├ót de sc├órb─â ├«nc├ót al ie┼či ├«mpotriva voastr─â, tot acolo, ├«n strad─âÔÇŁ.
image

Tirada vicepre┼čedintelui ALDE nu s-a oprit aici, ajung├ónd p├óna la a amenin┼úa v─âdit dreptul la via┼ú─â al oamenilor care au ie┼čit ├«n strad─â: ÔÇ×Vreau s─â fiu sigur c─â pot respecta Constitu┼úia, care v─â garanteaz─â dreptul la via┼ú─â... Ast─âzi, nu sunt sigur.ÔÇŁ

Beciu a recunoscut c─â limbajul este departe de cel al unui om politic, ÔÇ×explic├óndÔÇŁ derapajul prin faptul c─â ÔÇ×este om de afaceriÔÇŁ.

Ulterior, vicepre┼čedintele ALDE a scris o argumentare pe puncte a acuza┼úiilor sale, motiv├ónd c─â ÔÇ×orice manifestant ├«mpotriva unei legi a amnistei ├«ncurajeaz─â tortura ┼či lag─âreleÔÇŁ, ├«n condi┼úiile ├«n care, sus┼úine el, ÔÇ×Rom├ónia tortureaz─â de┼úinu┼úiiÔÇŁ.

image

ÔÇ×Cei ce m─â ├«njur─â pe fb ar trebui s─â tac─â, fiindc─â eu am dovedit c─â am avut dreptate, ├«n tot ceea ce am afirmat ├«n ultimii ani, ├«n vreme ce ei au ratat mereuÔÇŁ este una din justific─ârile lui C─ât─âlin Beciu.

┬áUltima postare nu mai apare, la momentul public─ârii acestei ┼čtiri, pe pagina de Facebook a lui Beciu.

Peste 2.000 de persoane au protestat miercuri sear─â ├«n Bucure┼čti fa┼ú─â de proiectul de gra┼úiere ┼či de modificare a Codului Penal propuse de Ministerul Justi┼úiei. De men┼úionat este faptul c─â Ministerul a motivat nevoia unei legi a gra┼úierii prin gradul ridicat supraaglomerare al penitenciarelor din Rom├ónia, nicidecum din cauza unor acuza┼úii de tortur─â.

C─ât─âlin Beciu a fost secretar de stat la Ministerul Energiei, IMM-urilor ┼či Mediului de Afaceri ├«n anul 2015, conform DIGI 24.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite