Vasile Dîncu: Parlamentul va putea adopta Codul administrativ în primul semestru al anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu, a anunţat finalizarea Codului Admnistrativ, aflat în dezbatere publică, arătând că Parlamentul ar putea să-l adopte la începutul viitoarei Legislaturi.

„Parlamentul următor, bineînţeles, este cel care are ultimul cuvânt. Va mai putea să aducă unele modificări, dar credem — eu sunt foarte sigur — că acest cod va fi aprobat, până la urmă, în primul semestru al anului viitor şi vom avea, în sfârşit, un fel de biblie a administraţiei, uşor de urmărit, în care şi primarii — de exemplu, primarii din mediul rural — vor putea să se orienteze. Pentru că foarte multe condamnări pentru conflict de interese, de exemplu, au fost făcute şi din cauza necunoaşterii. Un primar de la ţară nu ştia, de exemplu, că nu poate să îşi angajeze o rudă într-un anumit post", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, duminică, la Digi24, citat de Agerpress.

Dîncu a arătat că a fost un efort finalizarea acestui Cod administrativ în decurs de un an. „După insistenţele mele şi pentru că i-am entuziasmat — pentru că blocajul administrativ poate să fie perfect în faţa unui ministru — am reuşit să facem în şase luni, să finalizăm acest cod administrativ. Asta înseamnă gruparea tuturor legilor care definesc administraţia într-un singur document. Erau mii de iniţiative legislative, adaptări. (...) În domeniul incompatibilităţilor, al conflictului de interes sau abuzului în serviciu sunt 900 de pagini de diverse regulamente, legi, ordonanţe. 250 la număr sunt toate. Unele se bat cap în cap — deci, era clar că trebuie să punem o ordine în acestea, să avem un document cuprinzător în care să eliminăm referinţa la referinţă, la referinţă şi aşa mai departe“, a mai spus Dîncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite