Vasile Blaga: “Propunerile pentru conducerea ASF stabilite prin clientelism politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, în Parlament, că votul privind conducerea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) urmăreşte doar criteriul “clientelismului politic”, arătând că membrii propuşi pentru validare “nu au studii economice”.

UPDATE 12:08 Conducerea ASF a fost validată prin votul Legislativului.


Conducerea ASF a fost dtabilită "pe aceleaşi criterii de clientelism politic, nouă dintre ei nici măcar nu au studii economice", a declarat Blaga, potrivit Mediafax, în urma exprimării votului pentru conducerea ASF..

Votul parlamentarilor referitor la validarea membrilor ASF a început, miercuri dimineaţă, în cadrul şedinţei plenului reunite al celor două camera ale Parlamentului.

Vicepreşedintele PSD, Viorel Herbenciuc se află la conducerea şedinţei de plen, în care s-a anunţat prezenţa a 305 de parlamentari, restul de 282 fiind absenţi.

Parlamentarii vor dispune prin vot secret, pe bază de buletine, dacă Dan Radu Ruşanu va fi învestit în funcţia de preşedinte ASF. De asenmenea, va fi stabilită şi componenţa completă a conducerii ASF, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte fiind propus Daniel Dăianu, în timp ce, Mircea Ursache, Tudor Daniel şi Ion Giurescu, au primit aviz favorabil din partea Comisiilor de buget, finanţe şi economie ale Parlamentului, pentru posturile de vicepreşedinţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite