Vasile Blaga: Nu sunt de acord cu confiscarea averii fără o sentinţă judecătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul

Liderul PDL a declarat joi că democrat-liberalii resping ideea confiscării averilor ilicite în absenţa unei hotărâri judecătoreşti.

Rugat sã comenteze propunerea Monicăi Macovei la Parlamentul European (n.r.: care presupune ca bunurile suspectate că ar fi fost obţinute pe căi ilegale să fie confiscate fãră o decizie de condamnare a celui vizat din partea instanţei), Blaga a  arătat că, în acest caz, confiscarea nu ar trebui permisă fără o sentinţă judecătorească.

”Cu 99% din cele propuse de doamna Macovei acolo sunt de acord. Există foarte multe state care nu au o legislaţie care să permită confiscarea extinsă în cazul unor infracţiuni bine definite. 

Noi avem o astfel de lege. Nu sunt de acord cu confiscarea fără sentinţă judecătoreascã. Acesta este punctul de vedere oficial al PDL”, a explicat Vasile Blaga la Realitatea TV. 

În context, liderul PDL a susţinut că premierul Victor Ponta a lansat o “teză falsă” privind confiscarea averilor ilicite. 

Există o lege a confiscării extinse, nu e cazul să o mai promoveze (n.r. premierul), nu trebuie modificată Constituţia din acest punct de vedere” a precizat preşedintele PDL. 

În replică, europarlamentarul Monica Moacovei a comentat declaraţiile liderului DPL. "Confiscarea averilor provenite din activitati penale va fi decisa intotdeauna de judecator si o instanta de judecata. Repet acest lucru pentru ca au existat declaratii gresite, fie din neintelegere, fie din rea-credinta si rog ca acestea sa fie corectate si sa corespunda adevarului pentru informarea corecta a publicului. 

Confiscarea averilor care provin din activitati penale este dispusa de o instanta de judecata, deci de judecatori, in toate cazurile incluse in Directiva privind punerea sub sechestru si confiscarea bunurilor provenite din infractiuni, care a fost votata marti, 7 mai 2013, in Comisia LIBE, unde eu sunt raportor al Parlamentului European", a explicat Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite