Vanghelie şi Chiliman au semnat, în secret, protocolul USL Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parafarea documentului a avut loc la sediul unui hotel din Capitală, după cum au declarat pentru "Adevărul" surse liberale.

Chiliman şi Vanghelie întârzie constituirea USL Bucureşti

Bucureştiul, lăsat pe dinafara Alianţei PSD-PNL

Înţelegerea a fost semnată de Andrei Chiliman, liderul liberalilor bucureşteni, Marian Vanghelie, şeful PSD Bucureşti, şi de Cristian Popescu Piedone, preşedintele PC Bucureşti. Acţiunea de ieri a venit la solicitarea expresă a liderilor celor două partide Crin Antonescu şi Victor Ponta după o lună de zile în care şefii celor două organizaţii au refuzat să semneze înţelegerea.

Potrivit documentului, cele două partide vor stabili candidaţii comuni la Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe baza sondajului de opinie. Candidatul comun la primăria Capitalei va fi desemnat de liderii naţionali ai celor două partide Crin Antonescu şi Victor Ponta. În cazul în care între cele două filiale apar conflcite care nu pot fi soluţionate de Chiliman şi Vanghelie , neînţelegerile vor fi arbitrate de Antonescu şi Ponta.

Filialele din Bucureşti ale celor două partide rămăseseră printre ultimele care nu semnaseră protocoale de colaborare pe plan local, deşi termenul limită pentru semnarea acestor documente era de 5 martie.

De altfel, chiar în urmă cu câteva zile, liderii celor două organizaţii, Andrei Chiliman şi Marian Vanghelie îşi exprimau opoziţia faţă de semnarea protocolului. "După părerea mea, la PSD sunt o serie de lucruri care trebuie clarificate în interiorul partidului privind diverse atitudini şi după ce vor fi clarificate se va putea semna", a declarat, marţi Chiliman.

image

"Se vede foarte clar că PSD a votat alături de PD un buget care, după părerea mea, e împotriva dezvoltării intereselor Bucureştiului. Eu nu spun că nu erau necesari nişte bani pentru străzile secundare din Sectorul 5 (condus de Marian Vanghelie n.r.), dar, când faci asemenea trocuri, trebuie să le faci într-un mod corect şi pe principii", a spus liderul PNL Bucureşti.

Pe de altă parte, la şedinţa de săptămâna trecut a conducerii PSD, Marian Vanghelie a invocat obiecţii legate de presupusele revendicări ale PC la candidaturile pe Capitală. Vanghelie i-ar fi acuzat pe conservatori de "obrăznicie" pe motiv că aceştia au cerut ca o treime din candidaturile pentru sectoare şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti să le revină lor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite