USR profită de scindarea liberalilor în formarea Guvernului. Cioloş: Rareş, dacă ai curaj, te aşteptăm la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

USR pune paie pe foc în scandalul din interiorul PNL, creat de nemultumirile unor lideri liberali privind împartirea ministerelor în viitoarea coaliţie cu PSD. În contextul În care Rareş Bogdan ar fi cerut reluarea negocierilor cu USR, Dacian Cioloş transmite că formaţiunea pe care o conduce ar fi deschisă negocierilor, însă nu imediat şi doar cu liberalii curajoşi.

„Înţeleg spaima uriaşă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obişnuiţi cu proprietatea altora şi cu traiul în case naţionalizate, pesediştii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Aşa că nu mă miră dorinţa lui Rareş Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiţi surprinşi dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoşi care se opun acestei sinucideri politice”, a scris liderul USR pe Facebook.

Potrivit liderului USR, „ironia sorţii este că PNL va afla cum e să fii forţa reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un sigur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD şi UDMR vor face jocurile, vor bloca tot şi vor împărţi banii şi funcţiile între ei. Diferenţa e că PNL nu e nici struţ, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoţ profesionist ca PSD. Slabă mulţumire, e drept, pentru simplu fapt că această „dramedie” e plătită de cetăţenii români”, a mai completat Dacian Cioloş.

„Aşa că, dragă Rareş, dacă ai curaj cu adevărat, te aşteptăm la negocieri”, i-a transmis liderul USR lui Rareş Bogdan.

Mesajul liderului USR vine în copntextul în care, potrivit unor surse din conducerea PNL, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan le-ar fi cerut liberalilor să reia discuţiile cu USR, în urma întreruperii negocierilor de vineri.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite