USR intră din nou în opoziţie. Cioloş: „Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Reprezentanţii USR afirmă că "se instalează la putere o coaliţie a hoţiei formată în jurul PNL şi PSD care va bloca orice reformă a statului" şi că "direcţia de modernizare începută de USR va fi stopată". "PNL şi PSD au decis să-şi păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală", susţin cei de la USR.

"În locul reformelor alături de USR, PNL a ales hoţia alături de PSD. Se instalează la putere o coaliţie a hoţiei formată în jurul PNL şi PSD care va bloca orice reformă a statului. Direcţia de modernizare începută de USR va fi stopată. PNL şi PSD au decis să-şi păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală", afirmă reprezentanţii USR, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Ei susţin că PNL şi PSD "vin la putere împotriva voinţei votanţilor care vor modernizarea României" şi că în decembrie, PNL nu a fost votat pentru a guverna alături de PSD, dar "astăzi, PNL trădează votul primit".

Cioloş: „Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD”

Într-un mesaj publicat pe pagina personală, Dacian Cioloş spune că nu mai are dezamăgiri în politică, însă este revoltat de faptul că PNL „a trădat speranţa” alegătorilor:

„Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd uşurinţa cu care aceşti oameni au ales, astfel, să trădeze şi speranţa celor care şi-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câştige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat ţara în aer şi căruia i se alătură acum cu atâta uşurinţă şi naturaleţe.”, a scris acesta

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziţie la vechile partide şi în luptă cu orice formă de extremism. (...) Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Şi vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă şi pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă.”, a anunţat liderul USR.

Barna: „ O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună”

„PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună. Singura alternativă democratică reală şi reformistă la puterea care se constituie începând din această seară este USR.”, este mesajul transmis de Dan Barna pe sa de Facebook.

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit. 49 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi, şi doar 22 s-au împotrivit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite