Turcan anunţă cum va arăta viitoarea lege a salarizării. Salariile de mii de euro din multe instituţii publice, în „pericol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan a precizat că speră ca legea să fie finalizată ”în urătoarele două luni, maxim FOTO gov.ro
Raluca Turcan a precizat că speră ca legea să fie finalizată ”în urătoarele două luni, maxim FOTO gov.ro

Ministerul Muncii intenţionează să introducă în viitoarea lege a salarizării grile de salariu pentru mai multe instituţii publice ai căror angajaţi au venituri lunare de mii de euro.

 Sunt vizate Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sau Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a anunţat ministrul Raluca Turcan.

”În paralel cu grila de salarizare din administraţia publică, mai luăm în calcul introducerea unei grile şi în anumite instituţii cu rol de reglementare, cum ar fi ANCOM-ul, cum ar fi ANE-ul, cum ar fi ASF-ul, pentru că acelea sunt instituţii publice unde toţi angajaţii practic sunt remuneraţi din bani publici, însă aceste salarii sunt disproporţionate cu ceea ce există în sistemul bugetar”, a declarat Raluca Turcan, miercuri seară, la Antena 3. 

Turcan a precizat că speră ca legea să fie finalizată ”în următoarele două luni, maxim”, după care să e discutată cu alte ministere, iar proiectul să fie trimis la Parlament şi întreaga procedură ar putea fi finalizată în aproximativ un an. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite