Tudor Ciuhodaru, exclus din PC pentru "duplicitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că l-a dat afară din partid pe "duplicitarul" deputat conservator Tudor Ciuhodaru.

"Am fost mandatat în cadrul Biroului Politic al Partidului Conservator să iau o decizie în ceea ce-l priveşte pe Tudor Ciuhodaru, în urma unei discuţii cu acesta. Tudor Ciuhodaru s-a exprimat foarte clar, în presă, cu privire la noul său statut. Din păcate nu a avut demnitatea să facă asta şi în faţa partidului care s-a angajat să-l susţină în alegerile din 2012.

Tudor Ciuhodaru a acţionat în ultimul timp, împotriva Partidului Conservator şi a Uniunii Social Liberale, astfel că, în conformitate cu statutul PC şi protocolul USL am decis excluderea sa din calitatea de membru PC şi din toate funcţiile pe care le-a avut în partid. Consider că prin voturile acordate puterii în Parlament, Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din Partidul Conservator.

În lupta pe care Uniunea Social Liberală o are cu regimul Băsescu-Boc nu avem nevoie de oameni duplicitari, ci de oameni care să-şi dorească cu adevărat schimbarea celor care au umilit cetăţenii în ultimul timp", a declarat preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Decizia vine la o săptămână după ce Tudor Ciuhodaru a început să acţioneze împotriva USL:

Marţi, 20 septembrie 2011, la şedinţa în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, dedicată investirii noului guvern (prin înfiinţarea Ministerului pentru Fonduri Europene), deputatul PC Tudor Ciuhodaru a fost singurul reprezentant al Opoziţiei care a votat pentru noul guvern.

Miercuri, 21 septembrie, sub pretextul că doreşte să discute cu premierul legat de înfiinţarea unui spital în Mun. Iaşi, Tudor Ciuhodaru a participat la guvern la o întâlnire cu Emil Boc şi lideri ai UNPR.

Luni, 26 septembrie, potrivit unor surse de încredere, Tudor Ciuhodaru a participat la şedinţa conducerii UNPR.

Marţi, 27 septembrie, la votul final pentru investirea noului Avocat al Poporului, Tudor Ciudodaru a participat din nou la vot şi, cu ajutorul votului său, puterea a reuşit să-şi impună candidatul.

La şedinţa Biroului Politic de miercuri, 28 septembrie, Tudor Ciuhodaru a refuzat să participe după ce iniţial confirmase participarea.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului trecut, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite