Traian Băsescu: Viitorul economiei sunt fondurile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro Tv, că singurul mod de relansare a economiei româneşti este absorbţia de fonduri europene, menţionând şi că prăbuşirea investiţiilor străine nu este doar problema României, ci este o problemă comună întregii Europe de Est. În viziunea preşedintelui, o altă recesiune nu va afecta grav România, aceasta fiind mult mai pregătită.

Investiţiile străine s-au prăbuşit în toată Europa, aici a fost şi bătălia guvernelor pentru a substitui lipsa investiţiilor străine, cu investiţii guvernamentale. România a avut cel mai mare procent din PIB alocat investiţiilor străine", a explicat Traian Băsescu.

Motivul pentru care creşterea economică a României este încetinită, este absorbţia cu greutate a fondurilor europene.

„Dacă se va lua măsura de reîntregire a salariilor, va fi de natură să stimuleze consumul, dacă oamenii vor avea încredere că mergem pe creştere", a explicat Traian Băsescu.

Şeful statului a explicat că, în cazul unui nou val de recesiune, România este mult mai pregătită decât era cu doi ani în urmă.

„România are o rezervă de bani, este mult mai pregătită pentru criză, decât era în 2010", a spus Băsescu, explicând că reîntregirea salariilor nu va fi urmată, aşa cum a preconizat liderul PSD, Victor Ponta, de o tăiere a salariilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite