Traian Băsescu: Tudorel Toader se pregăteşte să facă o prostie. Kovesi nu va mai putea face spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA
FOTO INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, referitor la selectarea pe primul loc a Codruţei Kovesi pentru poziţia de procuror-şef european, că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă DNA. Traian Băsescu a declarat că acest demers este „o prostie.”

”Tudorel Toader se pregăteşte să facă o prostie. Eu am văzut această reacţie la Polonia, când actuala majoritate a fost împotriva numirii lui Donald Tusk la şefia Consiliului. A fost o atmosferă foarte urâtă. Eu zic că lucrurile trebuie lăsate aşa cum va stabili comisia de evaluare.

Ştiţi care ar putea fi marele nostru câştig? Ca doamna Kovesi să lucreze cu nişte procurori, nu ca la noi. O să i se zică, aici nu merge cu falsuri, cu declaraţii contrafăcute. Ar fi un câştig uriaş pentru România.

Să nu credeţi că la Bruxelles nu se ştie tot despre cei 3 candidaţi! Nu cred că o scrisoare a ministrului Justiţiei e de natură să atingă obiectivul pe care Tudorel Toader îl are. Sigur ştiu şi cum a fost numită şi cum a fost destituită. Ştiu şi ce a făcut de la numire până la revocare.

Din această poziţie, Kovesi nu va mai putea face spectacol, pentru că se va vedea la CEDO. Dacă va fi Kovesi numită, nu ştiu dacă se va lega de România, prima dată, dar dacă va fi un neamţ, sigur se ia de România.”, a declarat Traian Băsescu la TVR citat de stiripesurse.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite