Traian Băsescu, despre devansarea alegerilor prezidenţiale: „Ce faci cu un preşedinte ales în mai? Îi dai un cerc cu care să dea rotocoale la Cotroceni?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu: „Este ridicol. Ce faci cu preşedintele ales în luna mai?” FOTO Adevărul
Traian Băsescu: „Este ridicol. Ce faci cu preşedintele ales în luna mai?” FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ideea privind desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2014 comasate în primăvară cu europarlamentarele şi învestirea apoi a noului preşedinte abia în decembrie 2014, este „ridicolă”.

„Este ridicol. Şi ce faci cu preşedintele ales în luna mai? Sunt nouă luni. Îi dai un cerc cu care să dea rotocoale în jurul Cotroceniului, ce faci cu el până atunci? Se şi plictiseşte în aşteptare", a afirmat Băsescu.

Potrivit preşedintelui, modelul american presupune o perioadă foarte scurtă, de aproximativ 30 de zile de la alegerile din noiembrie până la învestirea noului preşedinte în ianuarie.

Traian Băsescu este de părere că nu pot fi concomitent doi preşedinţi validaţi de Curtea Constituţională.

„Ce te faci cu un preşedinte ales care stă nouă luni? Când îl validează Curtea Constituţională, după validarea alegerilor sau înainte de intrare în funcţie? Nu poţi să ai doi preşedinţi validaţi în acelaşi timp de către Curtea Constituţională, asta este o copilărie.

Din mai până la sfârşitul lui decembrie, mandatul meu se termină, dacă nu mă înşel, pe 22 decembrie. Până pe 22 decembrie se plictiseşte bietul om, fără jurământ depus, că nu poate depune jurământul cât timp alt preşedinte este în funcţie. Deci asta este o copilărie", a mai declarat Traian Băsescu, citat de „Mediafax”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite