Timmermans, după ce Viktor Orban l-a pus pe Juncker alături de Soros pe un afiş electoral: E absolut ridicol. Cred că eu sunt prea urât ca să fiu pus pe un afiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşdintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat dur campania declanşată de premierul maghiar Viktor Orban împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. ”Ar fi o glumă, dacă nu ar fi atât de grav”, a spus Timmermans. Viktor Orban l-a aşezat pe Jean-Clude Juncker, colegul său din PPE, pe un afiş alături de miliardarul George Soros. ”Ai dreptul să ştii ce îţi pregăteşte Bruxelles-ul”, este mesajul campaniei.

Într-o conferinţă de presă la Bruxelles, Frans Timmermans a fost întrebat dacă a discutat cu reprezentanţii guvernului maghiar pe tema campaniei anti-UE. 

”Am întrebat de două ori şi tot n-am primit răspuns. În aceeaşi zi în care Consiliul UE discută despre combaterea dezinformării, pe un site al guvernului maghiar găsim poza preşedintelui Comisiei Europene alături de o persoană privată ( George Soros -n.r). Ar fi o glumă, dacă nu ar fi atât de grav. Nu înţeleg cum se poate ca un guvern  membru al UE să se comporte ca şi cum nu ar fi parte a UE. E absolut ridicol ce se afirmă. Adevărul poate fi cosmetizat, dar aici e ceva exagerat. Comisia Europeană nu merită să fie tratată aşa de un stat membru”, a spus Timmermans. 

Întrebat dacă se aşteaptă să apără şi el pe afişe în Ungaria alături de Soros, Timmermans a răspuns glumind: ”Domnul premier m-a menţionat de două ori într-un discurs - ce onoare!-, dar  cred că sunt prea urât ca să fiu pus pe un afiş”. 

Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie anti-UE finanţată din bani publici în care ţinta este preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Oficialii guvernului maghiar l-au plasat pe Juncker în compania lui George Soros, personaj contestat la Budapesta de către premierul Viktor Orban. La Bucureşti, Soros este etichetat de Liviu Dragnea ca finanţator al ”statului paralel”. 

Viktor Orban acuză Bruxelles-ul că impune politici privind imigranţii, punând astfel în pericol securitatea Ungariei, informează Politico Europe. ”Ai dreptul să ştii ce îţi pregăteşte Bruxelles-ul”, spune un poster care îi înfăţişează pe Juncker şi pe Soros şi care a fost distribuit pe pagina oficială de Facebook a guvernului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite