Theodor Paleologu, despre alternativa la actuala guvernare: AUR sau USR au unele asemănări, există o agresivitate comună. Am primit mesaje de o violenţă extremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu FOTO Shutterstock
Theodor Paleologu FOTO Shutterstock

Politologul Theodor Paleologu a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că în acest moment nu există alternativă la actuala guvernare, deoarece cele două partide din opoziţie, AUR şi USR, au o agresivitate comună. Paleologu a precizat că nu de puţine ori a primit ameninţări, dar că nu le dă importanţă.

Întrebat dacă există alternativă pentru actuala putere, Paleologu a declarat că, în 2019, când a candidat la Preşedinţia României, a existat o alternativă, dar că acum nu mai există. 

„În acest moment, nu. În 2019 a existat o alternativă. Şi mai e un lucru, unii îmi reproşau atunci că sunt prea sever cu preşedintele Iohannis, acum regret că nu am fost mai sever pentru că tot ce am spus s-a dovedit a fi adevărat şi chiar a fost depăşit de realitate. Însă în momentul de faţă sigur că vă referiţi la AUR sau USR care au unele asemănări, există o agresivitate comună”, a declarat Theodor Paleologu. 

El a vorbit despre ameninţările pe care le-a primit de-a lungul timpului. 

„Înjurăturile de la AUR au o anumită particularitate, pe lângă grosolănia şi ticăloşia atacurilor, sunt ameninţările cu moartea sau violenţă fizică. Am primit constant mesaje de o violenţă extremă, de pildă:  Ne trebuie un război civil să vă omorâm pe toţi intelectualii trădători, ne trebuie brigade roşii să vă împuşte. O doamnă spunea că abia aşteptă să ne vadă spânzuraţi în piaţa publică, altul spunea că vine la Casa Paleologu să ne ia la bătaie şi aşa mai departe. Lucrurile astea sunt constante, nu sunt eu singura ţintă a acestor ameninţări şi nici nu le dau importanţă. Liderii AUR au o mare responsabilitate pentru că ei toarnă gaz pe foc, peste focul violenţei şi violenţa verbală este de nesuportat”, a mai afirmat Theodor Paleologu. 

Politologul a adăugat că lideri ai AUR sunt admiratori ai lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.  

„Să nu uităm, candidatul AUR pentru funcţia de prim-ministru este domnul Georgescu, care este un admirator al lui Putin, care justifică războiul din Ucraina. Iulian Capsali care a fost pus la TVR de AUR este un admirator constant al lui Putin, care spune că nu e adevărat, că nu există masacre. Apoi matracuca supremă (Diana Şoşoacă - n.r.) care discută cu ambasadorul Rusiei. Mi se pare grav că l-am acceptat ca ambasador, nu trebuia să i se dea agrementul pentru că se ştia cine este, fusese ambasador la Chişinău şi  provocările lui permanente făcuseră vâlvă şi acolo. Este un stalinist sadea”, a mai declarat Paleologu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite