Tensiuni în USL. Ponta acuză PNL că provoacă lipsa banilor pentru pensiile militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a afirmat, astăzi, că Guvernul nu mai are bani pentru pensiile militarilor după ce liberalii s-au opus taxării salariilor bugetarilor de peste 4.000 de lei.

Victor Ponta a insistat pe idea că impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei a făcut obiectul unui acord în USL încă de la începutul anului.

„A fost o idee absolut convenită în cadrul USL în luna ianuarie. Am prezentat-o celor de la FMI ca o măsură de obţinere a unor venituri exact în contextul în care căutăm venituri pentru pensionarii militari, cei 15.000“, a susţinut Victor Ponta.

„Având acord în cadrul USL, am zis că îi obţinem din această taxă tot de la bugetarii care au salarii foarte mari. Acum, dacă nu mai sunt de acord liberalii, trebuie să căutăm în altă parte cele 110 milioane pentru a-i da la militari aşa cum am promis“, a completat premierul.

În aceste condiţii, Ponta a mutat răspunderea în curtea ministrului Finanţelor, liberalul Daniel Chiţoiu.

„Aştept să-mi propună ministrul de Finanţe, că eu nu sunt ministru de Finanţe. Nu este vorba că este liberal, domnul Chiţoiu nu este ministru liberal sau social-democrat, domnul Chiţoiu este ministru de Finanţe şi când aveam o sursă de venit pentru un obiectiv clar, dacă acea sursă de venit nu se mai realizează, trebuie găsită o altă sursă de venit. Dacă m-am bazat că o să iau o sută de milioane de lei de acolo ca să-i dau la pensionarii militari şi nu-i mai iau trebuie să-i găsesc în altă parte sau nu le mai dau, dar nu cred că aceasta este o soluţie“, a comentat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, recent, că partidul său se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, susţinute de premierul Victor Ponta, precizând că eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite