Tensiuni în USL Ilfov: Petrache (PNL), în conflict cu Firea (PSD). Crin Antonescu, somat să ia măsuri în privinţa liberalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD, Gabriela Firea, vrea ca liderul PNL Crin Antonescu să ia măsuri în privinţa lui Marian Petrache FOTO Facebook
Senatorul PSD, Gabriela Firea, vrea ca liderul PNL Crin Antonescu să ia măsuri în privinţa lui Marian Petrache FOTO Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, liberalul Marian Petrache şi senatorul PSD Gabriela Firea se află, de vineri, în conflict. După ce social-democrata l-a acuzat pe şeful CJ Ilfov de fals în înscrisuri, cerându-i liderului PNL, Crin Antonescu, să ia măsuri, Petrache a răbufnit şi a declarat că aceasta „minte cu o nonşalanţă greu de imaginat“.

Scandalul a izbucnit vineri, când Consiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit în şedinţă extraordinară, în absenţa lui Petrache, plecat în vacanţă, principalul subiect pe ordinea de zi fiind decizia de revocare a vicepreşedintelui CJ Cristina Mănicea, membru PNL.

Petrache, acuzat de fals în înscrisuri

Prefectul de Ilfov, Speranţa Cliseru, l-a acuzat pe Petrache de fals în înscrisuri, pentru că acesta şi-ar fi desemnat drept înlocuitor un vicepreşedinte demis de CJ, acuzaţii care au fost susţinute de Gabriela Firea. Totodată, prefectul de Ilfov a declarat, pentru Mediafax, că va ataca această dispoziţie, care ar urma să fie suspendată, cel mai probabil, începând de luni.

În ce îl priveşte pe Marian Petrache, acesta susţine că şedinţa s-a convocat din alt motiv. „Majoritatea nu se creează pentru a schimba un vicepreşedinte, aşa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonşalanţă greu de imaginat“, a susţinut el, adăugând că adevăratul motiv în reprezintă controlul asupra Societăţii de Apă şi Canal din Ilfov.

„Am vorbit cu ea (n.r.: Gabriela Firea) ca să vedeţi cât de ipocrită – am vorbit şi am întrebat-o: «Aveţi de gând să faceţi vreo şedinţă cât plec eu în concediu?». «Nu, te aşteptăm». Că ei au fost plecaţi în concediu, şi ea a fost plecată în concediu“, a explicat el.

De asemenea, Petrache a declarat că, la întoarcerea sa din vacanţă, va face o conferinţă de presă pentru ca „lumea să înţeleagă despre ce e vorba“.

Crin Antonescu, somat să ia măsuri

La rândul ei, Gabriela Firea susţine că miza scandalului este alta : a solicitat transparenţă, la nivel de CJ, asupra cheltuielilor efectuate, dar a fost refuzată de Petrache.

„Pe domnul Petrache îl deranjează faptul că azi 17 consilieri judeţeni au adoptat o rezoluţie, la solicitarea mea, ca senator de Ilfov, care a fost transmisă vicepremierului Liviu Dragnea, prin care preşedintele CJ trebuie să facă, de acum, dovada consultării autorităţilor publice locale din Ilfov, atunci când propune alocarea fondurilor pentru continuarea investiţiilor de infrastructură. Până acum, a afirmat că sunt banii lui şi îi împarte cum vrea (…)“, a arătat senatorul PSD.

Totodată, ea i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, „să ia deciziile corecte, care se impun, faţă de un preşedinte de filială care nu face cinste, prin comportamentul său, PNL-ului în particular şi USL-ului în ansamblul său“.

„Probabil aceasta este şi agenda domnului Petrache: să distrugă USL-ul ! S-a comportat ca un duşman, nu ca un partener, cu toţi cei de la PSD, în ciuda eforturilor mele de conciliere“, a mai spus Firea.

Protocolul USL, pus în discuţie

Şedinţa de vineri a avut loc în contextul scandalului din USL Ilfov,declanşat de înlocuirea din funcţia de vicepreşedinte a CJ a Cristinei Manicea. Pe de altă parte, cei din PSD susţin că postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean le revenea, conform protocolului USL.

„Conform protocolului USL, cele două posturi de vicepreşedinte al CJ aparţineau de drept PSD, preşedintele CJ fiind din partea PNL (Marian Petrache), dar acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, încălcând protocolul USL naţional şi judeţean. PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL la nivelul judeţului, ci doar colaborarea cu preşedintele CJ, Marian Petrache (şi preşedintele PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodată parteneri egali, ci eventual ruda săracă, deşi a ajuns preşedinte al CJ şi cu voturile, nu puţine, ale PSD, liberalii fiind a treia formaţiune politică din judeţ, ani la rând“, au explicat cei de la PSD Ilfov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite