Tăriceanu: Iohannis ne-a spus că el nu consideră că este obligaţia guvernului să asigure măşti pentru copii şi profesori. Se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este inadmisibil ca preşedintele Klaus Iohannis să declarare că nu ar fi responsabilitatea Guvernului să asigure măşti pentru copii şi profesori la începerea anului şcolar.

Liderul ALDE a precizat că şeful statului se spală pe mâini ca Pilat din Pont şi este inadmisibilă şi „atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face şi ce spune nu se pune problema suspendării”.

„Domnul Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect şi predicat, că el nu consideră că este obligaţia guvernului să asigure măşti pentru copii şi profesori la începerea şcolii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont. Dar a cui responsabilitate e? A administraţiei locale pe care au castrat-o şi izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinţilor care îşi pierd locurile de muncă unul câte unul «mulţumită» succesului economic al dlui Cîţu?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu joi pe Facebook.

Acesta a adăugat că este inadmibil să nu fie găsite câteva milioane pentru a asigura necesarul de măşti la începutul şcolii din cele 11 miliarde de lei împrumutate de Executiv.

„Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-aţi împrumutat până acum să nu găsiţi câteva milioane pentru a da măşti la începutul şcolii. Dacă aţi ştiut că nu vreţi sau nu puteţi să daţi măşti, de ce nu aţi spus-o din timp? De ce lăsaţi totul pe ultima sută de metri de parcă nu aţi fi ştiut că şcoala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să trataţi atât de iresponsabil o problemă atât de importantă!”, a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE se mai întreabă „cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a domnului Iohannis şi tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face şi ce spune nu se pune problema suspendării!”.

Klaus Iohannis a declarat miercuri că bănuieşte că nu au fost suficienţi bani pentru fi asigurate măşti gratuite pentru toţi elevii şi profesorii la începutul anului şcolar. Şeful statului a adăugat că acest luceu nu i se pare că este „o problemă extremă”.

„Aici nu pot să vă spun decât că aşa s-au gândit guvernanţii în această perioadă. Bănuiesc că, pur şi simplu, nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. Însă, din ce am discutat cu foşti colegi de-ai mei, nu mi se pare că este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască, pe care şi-o vor procura ei, şi elevii la fel”, a afirmat Iohannis.

Citeşte şi:

De ce nu trebuie să treacă moţiunea de cenzură

Manifestaţie PAS: „Oamenii buni îşi apără Independenţa!”

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite