Surse: PRU şi „stegarul dac“ pregătesc o contramanifestaţie de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Reacţia PRU: Vom sta în mijlocul oamenilor şi ne vom bucura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu, liderii partidului naţionalist România Unită (PRU), împreună cu alţi protestatari de serviciu, plănuiesc o mişcare de protest la adresa „sistemului“, chiar la parada militară de la Arcul de Triumf, potrivit unor surse politice. În replică, Sebastian Ghiţă spune că PRU nu va organiza nicio contramanifestaţie, dar admite că liderii partidului vor sta „în mijlocul românilor“. PSD se victimizează în avans.

Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu duc exploatarea electorală a zilei naţionale şi mai departe. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că liderii PRU, împreună cu alţi protestatari de profesie, printre care şi Cezar Avrămuţă, cunoscut ca stegarul dac - prezenţă nelipsită la absolut toate protestele din Capitală - vor organiza o „agitaţie“ de 1 Decembrie, cu scopul de a ostiliza mulţimea împotriva liderilor politici care se vor afla la tribuna oficială de la Arcul de Triumf. Ghiţă şi Diaconu vor să profite de prezenţa liderilor PSD Liviu Dragnea şi Gabriela Firea în mulţime, care oricum vor fi însoţiţi de câţiva susţinători, pentru a genera o mişcare mai amplă împotrivă „sistemului“, mai exact împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Dacian Cioloş şi a altor lideri PNL.

Deşi a fost invitat la parada militară, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu se va alătura celorlalţi demnitari în tribuna oficială amenjată, ci îl va însoţi pe Liviu Dragnea, tăiat de pe lista de invitaţi de către Klaus Iohannis, în mulţimea care se va strânge la Arcul de Triumf.

Cum partidul condus de Bogdan Diaconu şi Sebastian Ghiţă se zbate în marja de eroare a sondajelor, parada de 1 Decembrie este un moment bun pentru a-şi expune românismul, doar-doar vor reuşi să atragă alţi votanţi şi să treacă pragul electoral. Sebastian Ghiţă tocmai a promis o altă măsură populistă: amnistie fiscală şi penală dacă intră în Parlament.

Reacţia PRU

Sebastian Ghiţă spune că preşedintele partidului, Bogdan Diaconu, nu va fi în Bucureşti de ziua naţională. În mod paradoxal, deşi critică „dezbinarea“ la modul general, Sebastian Ghiţă îi invocă din nou pe oamenii lui Soros din presă, subiectul favorit al PRU în campania electorală.  „1 Decembrie este o zi a Unirii şi nu a dezbinării. Este o zi a consensului şi a bucuriei. Mai multi jurnalişti sub acoperire, ai unor ziare importante, au inceput să prezinte, «pe surse», ideea că PRU va face o contramanifestaţie la Arcul de Triumf. PRU anunţă oficial că preşedintele Bogdan Diaconu va merge la Târgu-Mureş. PRU nu va organiza nici o contramanifestaţie în Bucureşti. Vom sta în mijlocul românilor şi ne vom bucura împreuna cu aceştia. Manipulările oamenilor lui Soros din presa otravită sunt o altă dovadă a intoleranţei şi răului pe care discipolii străinilor le răspândesc între români.”, a spus Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro. 

PSD a auzit de contramanifestaţie

„În legătură cu informaţiile apărute în presă, potrivit cărora PSD intenţionează să organizeze mâine, la defilarea de Ziua Naţională, un miting de protest, ca urmare a neinvitării unor lideri PSD şi ALDE la evenimentele de 1 Decembrie, precizez că: Partidul Social Democrat NU organizează nicio formă de protest sau manifestare negativă“, a reacţionat preşedintele partidului, Liviu Dragnea, deşi „Adevărul“ nu a susţinut că PSD va organiza protestul, ci că PRU se va agăţa de prezenţa liderilor PSD în stradă. 

Social-democraţii susţin că au informaţii pe surse cum că se pregăteşte ceva mâine şi se dezic, în avans, de o eventuală contramanifestaţie.  „Am primit, însă, informaţii că se încearcă atribuirea PSD a unor altercaţii prin infiltrarea, în zona unde se vor afla liderii PSD, printre oameni, a unor provocatori profesionişti, cu scopul de a culpabiliza PSD şi de a crea emoţie favorabilă celorlalte forţe politice. Atrag atenţia instituţiilor statului care veghează, potrivit legii, la buna desfăşurare a evenimentelor cu public numeros – Poliţia, Jandarmeria, SPP, Brigada Antitero, să acţioneze profesionist şi în interesul cetăţenilor. În caz contrar, vor fi singurii responsabili pentru posibila degenerare a paradei militare sau permiterea derulării unor incidente reprobabile. Îi asigur pe toţi românii că PSD este un partid care respectă istoria poporului nostru, valorile tradiţionale şi care doreşte ca 1 Decembrie să fie o zi a bucuriei de a fi român şi a speranţei că ţara pe care o lăsăm copiilor noştri va fi una mai bună, liberă şi prosperă“, arată Liviu Dragnea. 

Cine este Cezar Avrămuţă

În vara anului 2015, Avrămuţă a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", dupa ce a stat ore întregi pe Casa Radio din Capitală, ameninţând că se sinucide. După şapte ore în care a purtat negocieri cu pompierii, Avrămuţă a acceptat să coboare, întrucat o rafală de vant i-a luat steagul. A ameninţat că se va urca din nou pe Casa Radio şi se va arunca dacă nu-i va fi dat steagul înapoi. Până la urma, bărbatul a acceptat să urce în ambulanţă.

Tot în vara anului 2015, Avrămuţă a protestat din nou într-un mod inedit:  urcat pe copertina de la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, a cerut demisii in rândul Justiţiei in timp ce flutura steagul României.

În 2014, „stegarul dac“ s-a urcat pe un stâlp din faţa Parchetului General. El purta un steag si o pancarta pe care afişase un mesaj împotriva preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu. De asemenea, în iarna anului 2012 era simbolul protestelor din Piaţa Universităţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, fiind adesea invitat în emisiunile Antenei 3.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite