Surse. Cum stă Viorica Dăncilă în sondajul PSD. Luptă foarte strânsă pentru turul doi. Cât rup Diaconu şi Paleologu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă, candidat PSD la alegerile prezidenţiale, e cotată cu un scor între 18% şi 22% în sondajul comandat de PSD, susţin surse politice pentru Adevărul. Dan Barna are un procent asemănător: 20%. Problema PSD e candidatura lui Mircea Diaconu, care rupe din voturile premierului Dăncilă. Diaconu, aparent independent, dar susţinut de ALDE şi ProRomânia, e cotat cu 13%, deci ar putea împiedica accesul Vioricăi Dăncilă în turul doi

De partea cealaltă, Teodor Paleologu poate să-l scoată din finala prezidenţială pe Dan Barna. Potrivit sondajului PSD, Paleologu are un procent de 7-9%, rupând din electoratul USR. Preşedintele Klaus Iohannis atinge un scor de 40% chiar şi în sondajul PSD, susţin sursele citate. Aşadar, lupta pentru finala cu Iohannis se va da între Viorica Dăncilă şi Dan Barna, dispută influenţată de Mircea Diaconu şi Teodor Paleologu. 

Potrivit unui sondaj realizat la comanda USR pentru alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis se află pe prima poziţie în topul preferinţelor românilor, cu un scor de 40,5%, la mare distanţă de Viorica Dăncilă, care ar avea doar 21,4%. Sondajul, publicat pe un grup intern al USR, mai arată că Barna se află la o distanţă foarte mică de candidatul PSD.

Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că preşedintele Klaus Iohannis se află la o distanţă considerabilă de următorii candidaţi la prezidenţiale, cu puţin peste 45 de procente. Lupta pentru locul doi este dusă între Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR-PLUS) şi Mircea Diaconu (ALDE şi ProRomânia).
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite